Κατέρρευσε, έδωσαν μάχη οι γιατροί για να σώσουν την 15χρονη μαθήτρια στα Τρίκαλα

Θλίψη σκόρπισε η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατο της 15χρονης μαθήτριας, η οποία κατέρρευσε ενώ διασκέδαζε σε νυχτερινό μαγαζί στα Τρίκαλα, τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/5).

Η μαθήτρια της Α’ Λυκείου από σχολείο του Βύρωνα Αττικής, την ώρα που διασκέδαζε με τους συμμαθητές της σε νυχτερινό μαγαζί περίπου στη 1 τα ξημερώματα, δεν αισθάνθηκε καλά και λιποθύμησε. Αν και μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, εκεί άφησε την τελευταία της πνοή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες για τουλάχιστον δύο ώρες που έκαναν οι γιατροί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι συνέδεσαν μέχρι και εξωτερικό βηματοδότη στην κοπέλα, ωστόσο τίποτα δεν στάθηκε αρκετό για την κρατήσει στη ζωή. Οι πληροφορίες φέρουν ότι την εκδρομή συνόδευε γιατρός, ενώ ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Trikalanews ανέφερε ότι η 15χρονη φέρεται να αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας.

Σε δηλώσεις του στο trikalaola.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων, Κώστας Γρηγορίου, είπε ότι λίγο μετά τη 1:17 τα ξημερώματα, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε τη μαθήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Οι γονείς της κοπέλας ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν μέσα στη νύχτα στο νοσοκομείο. Ενημερώθηκαν από ψυχολόγους για την τραγική κατάληξη του παιδιού τους, που παραμένουν στο πλευρό τους, αλλά και δίπλα στους συμμαθητές της, έως και αυτή την ώρα. Απαντήσεις για το τραγικό γεγονός θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες.

Κεραμέως για τον τραγικό θάνατο της 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα: Μας γεμίζει θλίψη και οδύνη

Με ανάρτηση της στο Twitter, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα.

«Η τραγική απώλεια μαθήτριας στα Τρίκαλα μας γεμίζει θλίψη και οδύνη. Επικοινώνησα με τους γονείς της, με τον διευθυντή του σχολείου και τη συνοδό της εκδρομής. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της. Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς όταν χάνεται ένας νέος άνθρωπος», σημείωσε στην ανάρτησή της η κυρία Κεραμέως.

Φίλης: Συγκλονίζει ο θάνατος της 15χρονης μαθήτριας

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της 15χρονης εξέφρασε και ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Με ανακοίνωσή του ο κ. Φίλης αναφέρεται στην απώλεια της κοπέλας, λέγοντας ότι «το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο το νεαρό κορίτσι πέρασε από τη χαρά της διασκέδασης με τους συμμαθητές της στην ανυπαρξία, μας κάνει να λυπούμαστε ακόμη πιο βαθιά».

Ακόμη, ο κ. Φίλης επισήμανε: «Πληροφορηθήκαμε τον μεγάλο αγώνα των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρουν. Είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση για τα αίτια του θανάτου της. Τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Κουράγιο!», προσθέτει.