Θρίλερ με τον θάνατο της 15χρονης μαθήτριας στα Τρίκαλα - Η ιατροδικαστική έρευνα θα δείξει τα αίτια θανάτου

Σε σοκ βρίσκονται γονείς, καθηγητές και μαθητές, από τον θάνατο της 15χρονης σε νυχτερινό κέντρο στα Τρίκαλα, κατά τη διάρκεια τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η άτυχη μαθήτρια από σχολείο του Βύρωνα Αττικής, διασκέδαζε με τους συμμαθητές της, όταν τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/5), περίπου στη 1 το βράδυ, το κορίτσι αισθάνθηκε αδιαθεσία, χάνοντας τις αισθήσεις της.

Τρίκαλα: Τουλάχιστον δύο ώρες πάλευαν οι γιατροί για να σώσουν την 15χρονη

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τουλάχιστον δύο ώρες να την επαναφέρουν, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Μιλώντας στο trikalaola.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου είπε ότι «λίγο μετά τις 1:17 τα ξημερώματα το πλήρωμα του ΕΚΑΒ μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων τη μαθήτρια, όπου οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη συνέδεσαν σε εξωτερικό βηματοδότη, άλλα δυστυχώς δεν μπόρεσε να την κρατήσει στη ζωή».

Oπως επισήμανε στη συνέχεια ο κ. Γρηγορίου, στο χώρο υπήρχε γιατρός, που έκανε και αυτός ότι μπορούσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Τρίκαλα: Νεκροψία-νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της 15χρονης

Οι γονείς της κοπέλας ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν μέσα στη νύχτα όπου ενημερώθηκαν από ψυχολόγους του Νοσοκομείου για την τραγική κατάληξη του παιδιού τους. Παράλληλα, ψυχολόγοι έσπευσαν στο ξενοδοχείο που μένουν οι συμμαθητές της 15χρονης ώστε να τα ενημερώσουν για το περιστατικό και να τα στηρίξουν.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου θα ρίξει νεκροψία-νεκροτομή που ήδη διατάχτηκε, με εκ πρώτη όψεως, να γίνεται λόγος για καρδιοαναπνευστική ανακοπή από χρόνιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Παράλληλα, έχει ληφθεί ήδη δείγμα αίματος από την 15χρονη για τοξικολογική εξέταση.

Για το περιστατικό εξέφρασε τα συλλυπητήρια της η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.