Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη 46χρονος για την υπόθεση διάρρηξης τραπεζικών θυρίδων

Συνελήφθη στη Σουηδία 46χρονος αλλοδαπός που εμπλέκεται στην υπόθεση της διάρρηξης πέντε θυρίδων σε τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ είχε ήδη εξιχνιάσει την υπόθεση, η οποία είχε τελεστεί τον Ιούλιο του 2022. Σύμφωνα με την τότε ενημέρωση, για το εν λόγω συμβάν είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες τρεις αλλοδαποί. Ταυτόχρονα, μέσα από τις έρευνες, αποκαλύφθηκε η δράση διεθνούς κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις τραπεζικών θυρίδων.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την εξιχνίαση περίπτωσης υπόθεσης διάρρηξης πέντε θυρίδων που είχε τελεστεί στις 8-7-2022 σε τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και την ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε την 11-4-2023 και συνελήφθη, από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, 46χρονος αλλοδαπός ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.