Στο εδώλιο ο 30χρονος που απείλησε με μαχαίρι διευθύντρια του σχολείου

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 26 μηνών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και υπό την υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει μέχρι την Παρασκευή χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ.

Σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απειλή κατά συρροή, εξύβριση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού και διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας του Δημοσίου.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr σημειώθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι όταν ένας 30χρονος Ρομά πατέρας πήγε σε σχολείο με σκοπό να προχωρήσει την διαδικασία ώστε να εγγραφεί το παιδί του.

Ο ίδιος συνάντησε την διευθύντρια της σχολικής μονάδας και κατά τη συζήτηση που είχαν εκείνος απαίτησε παράλληλα με την εγγραφή να λάβει απευθείας και το επίδομα που δικαιούται για την εγγραφή των Ρομά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρά το άσχημο ύφος του η διευθύντρια του σχολείου του εξήγησε πως δεν μπορεί να συμβεί αυτό τη δεδομένη στιγμή καθώς η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες.

Ο 30χρονος όμως βγήκε εκτός εαυτού και αφού άρχισε να βρίζει έβγαλε και μαχαίρι απειλώντας την.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνέλαβε τον 30χρονο ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του ο 30χρονος υποστηρίζει ότι δεν είχε πτυσσόμενο σουγιά αλλά ένα μπερλόκ.