Σοβαρές καταγγελίες για στρατολόγηση μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους στα Ιωάννινα - «Είναι κοινό μυστικό»

Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρά η Ένωση Γονέων Μαθητών στα Ιωάννινα, λίγες ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό στα Σεισμόπληκτα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα «Ηπειρωτικός Αγών», «κοινό μυστικό» χαρακτηρίζει η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών τη διαρκή προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους, αξιοποιώντας την αγάπη για την ομάδα τους.

Αναφορές για βανδαλισμούς σχολικών κτιρίων, που συσχετίζονται με οπαδικά κίνητρα

Μάλιστα, πέρα από τη γενικότερη έκφραση της ανησυχίας της για το φαινόμενο της έξαρσης της οπαδικής βίας στην πόλη, εκφράζει ιδιαίτερη ανησυχία για το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν οι οπαδικές αντιπαραθέσεις στους χώρους των σχολείων. «Αυτό μαρτυρούν οι πρόσφατοι βανδαλισμοί σχολικών κτηρίων (πχ ΕΠΑΛ-Κατσικάς), κατά τους οποίους οι βάνδαλοι άφησαν το αποτύπωμά τους αναγράφοντας οπαδικά συνθήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταδικάζει τη δολοφονική συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων, που, με «προκάλυμμα» τον αθλητισμό, επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη ζωή και τις συνειδήσεις νέων ανθρώπων.

«Τα σχολεία δεν είναι κερκίδα»

Τέλος, καλεί τους τοπικούς άρχοντες και τους μαζικούς φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποδόμηση των οπαδικών φαινομένων και την ουσιαστική ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού για όλους, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων, κάθε γονέα ξεχωριστά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να συμβάλλουν στην απομόνωση του φαινομένου της οπαδικής βίας και στην αποτροπή κάθε προσπάθειας μεταφοράς της στους χώρους των σχολείων. «Τα σχολεία δεν είναι –ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν– “κερκίδα”, για να λύνουν τις διαφορές τους οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού», καταλήγει.