Ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο - Συνελήφθη 39χρονος για ρευματοκλοπή

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (29/3), σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου και των Μεγάρων στο πλαίσιο του σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ένας 39χρονος συνελήφθη για ρευματοκλοπή ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-2 μεταλλικοί σκελετοί (κουφάρια) οχημάτων, με αποξασμένους αριθμούς πλαισίου,
– όχημα και

– πινακίδα οχήματος, για την οποία έχει δηλωθεί κλοπή.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 15 τροχονομικές παραβάσεις και αφαιρέθηκαν 4 άδειες ικανότητας οδήγησης, 4 άδειες κυκλοφορίας και ζεύγος πινακίδων

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, σε επιχειρήσεις υποδοχής, επεξεργασίας και ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου και των Μεγάρων στο πλαίσιο του σχεδίου «ΗΦΑΙΣΤΟΣ».

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος Αττικής.

Επιπλέον συμμετείχαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος/ Τμήμα Ελέγχου, Μετρήσεων και Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Π.Ε. Δυτικής Αττικής, Κλιμάκιο της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Ελευσίνας, Κλιμάκιο της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και Κλιμάκιο του Ο.Σ.Ε..

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εγκαταστάσεις εταιριών ανακύκλωσης και επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων (SCRAP) .

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός (νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης) για ρευματοκλοπή, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-2 μεταλλικοί σκελετοί (κουφάρια) οχημάτων, με αποξασμένους αριθμούς πλαισίου,
– όχημα και
– πινακίδα οχήματος, για την οποία έχει δηλωθεί κλοπή.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν 15 τροχονομικές παραβάσεις και αφαιρέθηκαν 4 άδειες ικανότητας οδήγησης, 4 άδειες κυκλοφορίας και ζεύγος πινακίδων.