Οι διάλογοι των τρομοκρατών - «Από κάθε τραυματία και νεκρό θα στείλω φωτογραφίες και βίντεο»

Τη δημοσιότητα βλέπουν οι συνομιλίες των δύο τρομοκρατών που ετοίμαζαν επιθέσεις στην Αθήνα.   

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το απόγευμα της Τρίτης η είδηση της σύλληψης από την ΕΥΠ δύο ατόμων που φέρεται να αποτελούν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα.

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΕΥΠ με την κωδική ονομασία «Υάκινθος» είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη των τρομοκρατών που είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της.

Το iefimerida.gr φέρνει στο φως κάποιους από τους χαρακτηριστικούς διαλόγους των συλληφθέντων τρομοκρατών.

  • Χαϊντέρ: Θέλω την επίθεση σε κεντρικό σημείο με τουλάχιστον 40-50 άτομα
  • 30χρονος: «Στο εστιατόριο μπορεί να το κάνεις και με μπουκάλες μπείτε 2-3 άτομα στην κουζίνα και βάλτε φωτιά να ξεκινήσει από κει όταν βρείτε ευκαιρία».
  • Χαϊντέρ: «Εγώ θέλω τουλάχιστον να αξίζουν τα χρήματα και θέλω ή στο χώρο ή σε κεντρικό σημείο που θα είναι τουλάχιστον 40 – 50 άτομα.
  • 30χρονος: «Γι αυτό σου είπα να κανονίσεις είτε ένα άτομο, είτε δυο, είτε τρία και πες τους το έξω από τα δόντια για το κάθε κεφάλι η αμοιβή είναι και για αυτούς 50 Λακ. Να γίνει η δουλειά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχουν περιθώριο το κατάλαβες;»
  • Χαϊντέρ: «Θα γίνει σου το υπόσχομαι και από τον κάθε τραυματία και νεκρό θα σου στείλω φωτογραφίες και βίντεο».
  • 30χρονος: « Ό,τι πληγή ή τραύμα υπάρχει να φαίνεται καθαρά στο βίντεο και τις φωτογραφίες».

Αυτοί είναι οι Πακιστανοί τρομοκράτες που συνελήφθησαν από την ΕΥΠ

Νωρίτερα, το απόγευμα της Τετάρτης, δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία με τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία φέρεται να σχεδίαζε χτύπημα σε εστιατόριο, ισραηλινών συμφερόντων στην περιοχή του Ψυρρή.

Πρόκειται για τον 27χρονο Χαϊντέρ, που διέμενε στη Ζάκυνθο, και τον 29χρονο Σάκι, που ζούσε στη Σπάρτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Χαϊντέρ φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο, συντονίζοντας την ομάδα που αποτελούνταν από τον 29χρονο και άλλα τρία άτομα.

Οι δύο Πακιστανοί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα τέσσερα και πέντε χρόνια, αντίστοιχα. Οι δύο συλληφθέντες ζούσαν στην επαρχία, απασχολούμενοι σε αγροτικές και οικοδομικές εργασίες, ενώ έρχονταν στην Αθήνα, όταν αυτό απαιτούνταν, διαμένοντας σε καταυλισμό στα Λιόσια.