Ιδιωτικό νοσοκομείο στην Αλικαρνασσό στέλνει «προσφορές» σε κατοίκους των Δωδεκανήσων

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία στα Δωδεκάνησα παραμένουν με πολλές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, οι ντόπιοι δέχονται διαφημιστικές προτάσεις από υπερσύγχρονο τουρκικό νοσοκομείο στην Αλικαρνασσό, με προσφορές νοσηλείας και έκπτωση στα ακτοπλοϊκά!

 

Έτσι, το ιδιωτικό νοσοκομείο της Αλικαρνασσού εκμεταλλεύεται την υποστελέχωση που υπάρχει σε αρκετά από τα νοσοκομεία των Δωδεκανήσων, κάποια εκ των οποίων δεν διαθέτουν ούτε καν ακτινοθεραπευτικό κέντρο για ογκολογικούς ασθενείς!

Το τουρκικό νοσοκομείο καλεί τους κατοίκους να κάνουν τις θεραπείες τους εκεί μέσα από χορηγούμενες διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γραμμένες στα ελληνικά. Το νοσοκομείο προσκαλέσει ασθενείς από τα Δωδεκάνησα να κλείσουν ραντεβού για επεμβάσεις καρκίνου, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες.

Όπως αναφέρεται, το νοσοκομείο σημειώνει ότι προκειμένου να έρθει κάποιος σε επαφή μαζί του και να κλείσει ραντεβού θα πρέπει πρώτα να στείλει σχετικό e-mail, στο οποίο θα αναγράφεται η πάθηση, αλλά και οι εξετάσεις που έχουν προηγηθεί.

Επισημαίνει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα είναι παρόντας και ένας μεταφραστής, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετεί τους υποψήφιους ασθενείς και στα ελληνικά.

Μάλιστα, στις σχετικές του διαφημίσεις αναφέρει ότι είναι από τα πιο πλήρη και στελεχωμένα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή και κάνει προνομιακές τιμές για όλους όσοι έρχονται να εξεταστούν από τα Δωδεκάνησα.

Μάλιστα, κάνει εκπτώσεις κατά 50% στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από την Κω. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, καλούμενη να σχολιάσει τις σχετικές διαφημίσεις σημείωσε ότι υπάρχουν όλες οι απαραίτητες δομές, όπως οι χημειοθεραπείες και τα φάρμακα στην Ελλάδα και καλό θα ήταν να μην μετακινούνται οι ασθενείς σε άλλη χώρα, όπως στην προκειμένη περίπτωση την Τουρκία.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου στήριξης καρκινοπαθών Δωδεκανήσων, Μαρία Κρητικού, ανέφερε ότι τα νοσοκομεία στην Τουρκία εκμεταλλεύονται τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία των Δωδεκανήσων και κάνουν τις ανάλογες προτάσεις λόγω και των συνδυαστικών θεραπειών που παρέχουν. Την ίδια ώρα τόσο το νοσοκομείο της Ρόδου, όσο και της Κω αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα υποστελέχωσης.