Τραγωδία στα Τέμπη: Άλλους δυο συμβασιούχους σταθμάρχες κάλεσε για κατάθεση ο Εφέτης Ανακριτής

Στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, Σωτήρη Μπακαΐμη καταθέτουν σήμερα δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες της Λάρισας, κατόπιν αιτήματός του πρώτου αλλά και της υπεράσπισης του σταθμάρχη που είχε την απογευματινή βάρδια στο σταθμό, τη μέρα που σημειώθηκε η πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Ο δικαστικός λειτουργός θέλει να έχει την πλήρη εικόνα για την οργάνωση των βαρδιών έχει καλέσει σε κατάθεση άλλους δύο σταθμάρχες – μια κοπέλα και άλλος ένας συμβασιούχος – οι μαρτυρίες των οποιών αναμένεται να ρίξουν περισσότερο φως στον τρόπο λειτουργίας του σταθμού της Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.

Οι υπερασπιστικές γραμμές των κατηγορούμενων

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο συμβασιούχος αναμένεται να υποστηρίξει ότι η βάρδια του έληγε στις 10 το βράδυ και ότι ο ίδιος έφυγε στις 10:15, καθώς δεν δικαιούται υπερωρίες.

Την Τρίτη 28 Μαρτίου, την πόρτα το ειδικού εφέτη-ανακριτή θα περάσει ο παλαιότερος σταθμάρχης, εκείνος του οποίου η βάρδια έληγε στις 11 το βράδυ αλλά φέρεται να αποχώρησε νωρίτερα. Ο ίδιος φαίνεται πως θα ισχυριστεί ότι η βάρδια του έληγε μεν στις 11 το βράδυ αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι και τις 11, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11.02 το βράδυ.

Ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου η απολογία του επιθεωρητή, ο οποίος αναμένεται να ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στη βάρδια, και μέχρι και τις 11 το βράδυ, να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.