Συνεχίζονται οι έρευνες για τον δράστη που πυροβόλησε τον 16χρονο στο Λαγονήσι - «Μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε το βράδυ της Παρασκευής κατά δύο ανήλικων παιδιών στο Λαγονήσι, με αποτέλεσμα να τραυματίσει το ένα εκ των δύο στο πόδι.

Την ένοπλη επίθεση συνεχίζει να καλύπτει πέπλο μυστηρίου, με την αστυνομία να αναμένει τη συμπληρωματική κατάθεση του 16χρονου τραυματία μόλις πάρει εξιτήριο από το Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται, πιθανότατα τη Δευτέρα, αλλά και του έτερου 16χρονου εναντίον των οποίων εξαπολύθηκε η επίθεση στην οδό Κολοκοτρώνη.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία έχει βρει στο σημείο έναν κάλυκα 9 μμ. και διενεργεί βαλλιστική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί αν το όπλο της επίθεσης έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλο περιστατικό.

Σημειώνεται ότι, με βάση όσα κατέθεσαν στην πρώτη τους κατάθεση οι ανήλικοι, ο δράστης ήταν μεταξύ 30 και 50 ετών, ενώ η αστυνομία ερευνά αναφορές ώστε να διαπιστώσει αν ο άγνωστος άνδρας γνώριζε τους δύο ανήλικους και είχε προηγούμενα μαζί τους.

«Τα παιδιά έπεσαν στα πόδια τους και παρακαλούσαν να μην τους πυροβολήσει»

Για την υπόθεση μίλησε στον Alpha η θεία του φίλου του 16χρονου τραυματία, που βρισκόταν μαζί του στο περιστατικό.

«Δεν είχε λόγο αυτός ο άνθρωπος να βγει από το αυτοκίνητο και να πυροβολήσει. Τα παιδιά περπατούσαν στο δρόμο και πήγαιναν στα σπίτια τους. Περίπου στα 5 μέτρα αφού είχαν περάσει ένα τζιπάκι, ξαφνικά άκουσαν την πόρτα του οδηγού να ανοίγει και να κλείνει με δύναμη. Γυρνούν πίσω τα κεφάλια τους και βλέπουν έναν άνδρα. Τους μίλησε σε ξένη γλώσσα, τους μίλησε αφού τους πυροβόλησε. Πυροβόλησε μία φορά το ένα παιδί, τον φίλο του ανιψιού μου, και τον πέτυχε στο μηρό. Το παιδί δεν το κατάλαβε εκείνη την ώρα. Ένιωσε ένα πόνο», περιέγραψε η θεία του 16χρονου.

«Πέσανε τα παιδιά στα πόδια τους και του είπαν “Κύριε, σας παρακαλώ μην μας πυροβολείτε, είμαστε παιδιά”. Ο συγκεκριμένος συνέχισε να ουρλιάζει και εκείνη την ώρα πήγε και τράβηξε το παιδί, το ένα, για να το βάλει μέσα στο αυτοκίνητο. Το παιδί που πυροβόλησε. Με το που τον πυροβόλησε, πήγε τον έπιασε από το μπράτσο και τον έσυρε στο αυτοκίνητό του. Τα παιδιά έκλαιγαν και μάλλον σαν να παραπάτησε ο κύριος, πήγαν και τον έσπρωξαν κάπως λίγο τα παιδιά, και άρχισαν να τρέχουν και έπεσαν σε κάτι θάμνους», συνέχισε η ίδια.

«Τα παιδιά είδαν το πιστόλι, αφού είχε πυροβολήσει. Αφού γύρισαν πίσω, είχε ήδη πυροβολήσει. Τα πυροβόλησε πισώπλατα. Δεν είχε προηγηθεί κάτι στην περιοχή. Τα παιδιά είναι και οι δύο αθλητές, 15 μισό, δεν είναι παιδιά ούτε που βγαίνουν, ούτε που έχουν περίεργες παρέες», ξεκαθάρισε η θεία του φίλου του τραυματισμένου ανήλικου μιλώντας για το περιστατικό.

Το χρονικό της επίθεσης στο Λαγονήσι

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 23:00 και ενώ οι δύο έφηβοι επέστρεφαν στα σπίτια τους.

Κάποια στιγμή, ένας άνδρας που βγήκε από ένα παρκαρισμένο αμάξι τους προσέγγισε, και πυροβόλησε τον έναν εξ αυτών πισώπλατα, πετυχαίνοντάς στον πόδι. Ο δράστης επιχείρησε, μάλιστα, να οδηγήσει εντός του μαύρου SUV όπου βρισκόταν ακόμη ένας άνδρας, τον τραυματισμένο 16χρονο, με τα δύο παιδιά να καταφέρνουν τελικά να ξεφύγουν.