Παρίστανε διευθύντρια του ΣΔΟΕ και υποσχόταν διορισμό στην Εφορία - Στα «δίχτυα» της 18 άτομα

Στη φυλακή οδηγήθηκε μια 55χρονη, η οποία εξαπατούσε πολίτες, στους οποίους παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ και υποσχόταν διορισμούς στην Εφορία.

Η 55χρονη καταδικάστηκε σε εξαετή κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, καθώς κρίθηκε ένοχη με την κατηγορία ότι παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ και, επικαλούμενη «υψηλές» διασυνδέσεις, υποσχόταν -με το αζημίωτο- διορισμούς στην Εφορία.

Κρίθηκε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε 18 περιπτώσεις, κατά το διάστημα 2020-21. Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσδιορίστηκε σε 184.000 ευρώ. Μετά την καταδίκη της οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς η έφεσή της αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Πώς δρούσε η 55χρονη που παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ

Εντοπίζοντας τα θύματά της μέσα από ευκαιριακές γνωριμίες και με «δέλεαρ» τον υποτιθέμενο διορισμό, η 55χρονη ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά για διαδικαστικά έξοδα και προσωπική αμοιβή.

Εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους -πολλοί εξ αυτών ήταν άνεργοι, δίχως τα τυπικά προσόντα για τη θέση που έταζε- προσέγγιζε και τους γονείς τους. Μάλιστα, σε μία μόνο περίπτωση φέρεται να απέσπασε από θύμα 60.000 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ενδιαφερόμενος, που πλήρωσε αδρά την 55χρονη, διαπίστωσε ότι η υπόθεσή του δεν προχωράει, οπότε απευθύνθηκε στην αστυνομία. Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες, με συνέπεια η 55χρονη να καταστεί κατηγορούμενη και να προφυλακιστεί μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Ένα-ένα τα θύματα κατέθεσαν στο δικαστήριο, περιγράφοντας την προσωπική τους περιπέτεια. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση πρώην υπαλλήλου σε γραφείο τελετών, που πείστηκε από τα λεγόμενα της κατηγορούμενης.

Η ίδια απολογήθηκε στο δικαστήριο ότι ζητούσε δανεικά λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και ότι σε ορισμένες περιπτώσεις επέστρεψε τα χρήματα.