Μιχαηλίδου: «Σε ασφαλές περιβάλλον η 14χρονη που έπεσε θύμα μαστροπείας» (video)

Σε ασφαλές περιβάλλον βρίσκεται η 14χρονη, φιλοξενούμενη Ιδρύματος στη Νέα Σμύρνη, μετά την κατάθεση στις αρχές για την υπόθεση μαστροπείας, όπως ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στον ANT1, η υφυπουργός Εργασίας εξήγησε ότι η δομή στη Νέα Σμύρνη φιλοξενεί κορίτσια από κακοποιητικά περιβάλλοντα. «Είναι μία δομή, πολύ δύσκολη, που όλα της τα παιδιά είναι από κακοποιητικό περιβάλλον. Όλα της τα κορίτσια έχουν δεχθεί κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον και που προσπαθεί να τα υποστηρίξει. Η καταγγελία έγινε μέσω της αδελφής της, την Κυριακή, και την ίδια ημέρα ενημερώθηκε η αστυνομία και η εισαγγελία. Τίποτα δεν κρύφτηκε κάτω από το χαλί».

Η κα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ακόμη υπόθεση που θυμίζει «την ανάγκη αποιδρυματοποίησης».

Όπως ανέφερε η συγκεκριμένη δομή με έφηβα κακορίτσια αντιμετωπίζει συχνά εξαφανίσεις και ενημερώνει την αστυνομία και την εισαγγελία, οι οποίες πράττουν τα δέοντα. «Είναι μια δομή με δύσκολες περιπτώσεις που μπορεί να χρειάζεται από μήνες έως και χρόνια για να βοηθήσει τα κορίτσια να σταθούν στα πόδια τους. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί. Προσπαθεί η δομή να τα στηρίξει, αλλά δεν είναι το πρώτο κορίτσι που φεύγει από εκεί» είπε.

Οι δηλώσεις της Δόμνας Μιχαηλίδου για την δομή στη Νέα Σμύρνη

Η Δόμνα Μιχαηλίδου διευκρίνισε ότι πρόκειται για δομή εφήβων που «δεν μπορεί να είναι κλειστή. Αυτό που έχουν δείξει οι ειδικοί και η εμπειρία είναι ότι δεν μπορείς να τα κλειδώσεις. Βεβαίως υπάρχει φύλακας, κοινωνικός λειτουργός, υπεύθυνος προστασίας, αλλά δεν μπορείς να τα κλειδώσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι κατά το παρελθόν όταν είχε απαγορευτεί σε παιδιά η έξοδος υπήρξαν περιπτώσεις αυτοτραυματισμού αλλά και σοβαροί τραυματισμοί.