Τέμπη: Αποκάλυψη – Το πρόστιμο 1,3 εκατομ. που έγινε… αποζημίωση 2,7 εκατομ. στη Hellenic Train

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως μετά την τραγωδία στα Τέμπη και πρόστιμο μάλιστα το οποίο είχε επιβληθεί 1.300.000 που είχε επιβληθεί από το υπουργείο Μεταφορών υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή για ένα σύστημα τηλεδιοικήσης το οποίο ήταν να εγκατασταθεί αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν.

Στις νέες αποκαλύψεις φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Νίκος Φιλιππίδης και το «LIVE NEWS» για το MEGA η εταιρία αρχίζει και επικαλείται πως επειδή τόσα χρόνια δεν δουλεύει και για να αναστηθεί η σύμβαση, κάνει μία σειρά από ενστάσεις, ζωτώντας αποζημιώσεις.

Όπως αποκαλύπτεται στο έγγραφο, το οποίο είναι απόφαση του πρώην υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, επί επτά ενστάσεων της αναδόχου κοινοπραξίας, με τη επωνυμία «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΟΜΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε – ALSTOM TRANSPORT S.A», που αφορούν αιτήματά θετικών ζημιών λόγω υποπαραγωγικότητας, για το έργο: «Ανάταξη και Αναβάθμιση του συστήματος Σηματοδότησης- Τηλεδιοίκησης 70 Αλλαγών Τροχιάς σε εντοπισμένα τμήματα του Άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας», ζητά το συνολικό ποσό αποζημίωσης των 2.767.782,93 ευρώ..

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοιν Νίκο Φιλιππίδη, τιμωρήσαμε την Hellenic Train με πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ ενώ δώσαμε αποζημίωση που κατέληξε στο ποσό των 2.7 εκατομ. ευρώ.

«Και με τον συνυπολογισμό των γενικών εξόδων της ενισταμένης αναδόχου κοινοπραξίας για το σύνολο των άνω εξεταζομένων χρονικών περιόδων από 01-02-2019 έως 31-03-2020, το συνολικό ποσό της αποζημίωσης ανέρχεται σε 2.767.782,93 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.