Τέμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον γερανό της ΕΛΑΣ που πέρασε «ξυστά» από διαδηλωτές στην πορεία

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά το βίντεο που δείχνει γερανό της αστυνομίας να ακολουθεί ανεξέλεγκτη πορεία στην οδό Ακαδημίας μετά το τέλος της πορείας της Πέμπτης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε όπως διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα  ή και τετελεσμένη  επικίνδυνη  σωματική  βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλω

Το επίμαχο βίντεο με την τρελή πορεία του γερανού της ΕΛΑΣ

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της μεγαλειώδους πορείας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Το όχημα ακολουθεί ανεξέλεγκτη πορεία και προσκρούει με δύναμη πάνω σε κάδο απορριμμάτων, ενώ ακριβώς δίπλα στέκονται διαδηλωτές

Έρευνα της ΓΑΔΑ

Έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό διεξάγει η ΓΑΔΑ όπως έγινε γνωστό χθες, αμέσως μετά τον σάλο προκάλεσαν τα σχετικά βίντεο στα social media.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα διεξάγεται μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο οδηγός του γερανού έκανε αυτόν τον επικίνδυνο ελιγμό θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα διερχόμενων πολιτών.

Αστυνομικές πηγές

Αστυνομικές πηγές διευκρίνιζαν ότι ο συγκεκριμένος γερανός στις 13.45 που καταγράφεται το περιστατικό, κατευθυνόταν στο σημείο που λίγο νωρίτερα είχαν σπάσει το όχημα της αστυνομικής  συνοδείας της πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη στην οδό Ακαδημίας στο ύψος της Βουκουρεστίου.

Επίσης σημείωναν ότι από την πρώτη εικόνα που έχουν αποκομίσει είναι ότι ο οδηγός του γερανού επιχειρεί να αποφεύγει τον εγκλωβισμό που επιχειρούν να κάνουν στήνοντας οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων κάποια άτομα όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο.