Τέμπη: Εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Τουρκία ο πατέρας του άτυχου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη

Στη χώρα μας επιστρέφει, ύστερα από αίτημα των ελληνικών αρχών, ο πατέρας του μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη, ο οποίος σκοτώθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως φαίνεται σε φωτογραφίες του DHA, ο πατέρας του μηχανοδηγού, που βρισκόταν σε φυλακές της Τουρκίας, βρίσκεται καθ’ οδόν για τη χώρα μας.

Ο Δημήτριος Ναλμπάντης μεταφέρθηκε σήμερα στη συνοριακή πύλη Ύψαλα της Αδριανούπολης και σύμφωνα με το δημοσίευμα παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές και επιστρέφει στην Ελλάδα.

Ο άτυχος μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης

Ο Νίκος Ναλμπάντης αποτελεί ένα από τα 57 θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς ταξίδευε ως επιβάτης στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία.

Μετά τον θάνατό του, η κυβέρνηση κίνησε αμέσως τις διαδικασίες για την έκδοση του πατέρα του νεαρού μηχανοδηγού, ο οποίος βρισκόταν σε φυλακή της Τουρκίας. Κατόπιν αιτήματος που υπεβλήθη από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Σοϊλού την έκδοση του φυλακισμένου πατέρα του Νίκου Ναλμπάντη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής απέστειλαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας ώστε να επιστρέψει ο πατέρας για την κηδεία του παιδιού του.

Χθες, μάλιστα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τηλεφώνησε στον Νίκο Δένδια και τον ενημέρωσε για τη θετική έκβαση του αιτήματος για έκδοση του πατέρα του άτυχου μηχανοδηγού.