Έξαλλοι 200 επιβάτες της Wizz Air στο «Ελ. Βενιζέλος» - Αναχώρησαν με 29 ώρες καθυστέρηση (video)

Αναστάτωση επικράτησε για περίπου 200 επιβάτες της Wizz Air Abu Dhabi που θα αναχωρούσε χθες από το «Ελ. Βενιζέλος» για Άμπου Ντάμπι, όταν λίγο πριν την απογείωση ανακοινώθηκε πως η πτήση ακυρώνεται.

Ύστερα από… 29 ώρες καθυστέρησης το αεροπλάνο απογειώθηκε απόψε γύρω στις 21.00.

Όλα ξεκίνησαν χθες περίπου στις 18:30 όταν λίγο πριν απογειωθεί το αεροσκάφος, ξαφνικά ακούστηκε ένας περίργος θόρυβος με αποτέλεσμα ο πιλότος να σταματήσει τη διαδικασία. Τελικά, οι επιβάτες ενημερώθηκαν από το πλήρωμα για τεχνική βλάβη και λίγη ώρα αργότερα αποβιβάστηκαν με αποτέλεσμα η πτήση 5w7008 να μην πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με επιβάτη της πτήσης που μίλησε στο protothema.gr, «ανά δύο ώρες μας ανακοίνωναν και νέα καθυστέρηση με αποτέλεσμα μετά από επτά ώρες να μας ανακοινώνουν ότι η πτήση θα γίνει την επόμενη ημέρα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος παραμονής στο αεροδρόμιο».

Οι 200 επιβάτες μεταφέρθηκαν σε αίθουσα αναμονής και περίμεναν να επιβιβαστούν ξανά στο αεροσκάφος, επειδή όμως αυτό δεν φαινόταν να γίνεται άμεσα, μεταφέρθηκαν τελικά σε ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πτήση 5w7008 για το Άμπου Ντάμπι, θα αναχωρούσε σήμερα στις 12:00 και οι επιβάτες βρέθηκαν εκεί από το πρωί. Τελικά, όυτε τότε πραγματοποιήθηκε η πτήση με τις ώρες να περνούν κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό σε όσους περίμεναν να ταξιδέψουν, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για την ταλαιπωρία.

Έως το απόγευμα της Τρίτης στο αεροδρόμιο βρέθηκαν λίγοι περισσότεροι από 100 επιβάτες της πτήσης, καθώς σχεδόν οι μισοί ακύρωσαν την κράτησή τους λόγω της ταλαιπωρίας, ενώ όσοι παρέμειναν ανέμεναν από την εταιρεία την νέα ώρα αναχώρησης. Χαρακτηριστικό της ταλαιπωρίας είναι και η λιποθυμία μίας γυναίκας η οποία δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο σημείο.

Παράλληλα οι επιβάτες κάλεσαν την Αστυνομία και κατήγγειλαν στις αρχές τα όσα βίωσαν για περίπου 26 ώρες. Όπως κατήγγειλε επιβάτης, η Wizz Air Abu Dhabi «το μόνο που έκανε για να μας διευκολύνει όσο περιμέναμε στην αίθουσα αναμονής ήταν να μας δώσει ένα κουπόνι 4 ευρώ για να το εξαργυρώσουμε για καφέ ή κάτι φαγώσιμο».

Μαρτυρία επιβάτη: Ο πιλότος φρέναρε απότομα

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη, «όλα ξεκίνησαν λίγα δευτερόλεπτα πριν απογειωθούμε. Ο πιλότος φρέναρε απότομα ενώ υπήρχε ένας περίεργος θόρυβος στο πίσω μέρος του αεροσκάφους, μια επιβάτης που ρώτησε τον αεροσυνοδό τι θόρυβος είναι αυτός της απάντησε να παραμείνει στην θέση της γιατί δεν ήταν κάτι ανησυχητικό. Αποδείχθηκε όμως το αντίθετο, μας είχανε χωρίς κάποια ενημέρωση 40 λεπτά μέσα στο αεροπλάνο, ήρθε ο ίδιος ο τεχνικός να μας ενημερώσει πως υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και θα μας επιστρέψουν πίσω στο αεροδρόμιο. Μας επιστρέψανε μετά από 30 λεπτά μας, έβαλαν να ξανά περάσουμε από τον έλεγχο. Μας κράτησαν μέχρι της 10 το βράδυ στην αίθουσα και μας ανακοίνωσαν πως η πτήση ακυρώνεται και θα πετάξουμε την επόμενη μέρα στης 12 το μεσημέρι. Φύγαμε από το αεροδρόμιο και γυρίσαμε πάνω από 200 άτομα, το πρωί ξαναβγάλαμε τα εισιτήρια και μας ξανά στέλνουν e-mail ότι η πτήση θα γίνει στης 2 το μεσημέρι, αυτό γινότανε κάθε δυο ώρες… από της 2 μας είπανε στης 5 και από της 5 στης 7 το απόγευμα.. Στις 20:00 αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι χωρίς καμία ενημέρωση αν όλα πάνε καλά με το αεροσκάφος, σε συνδυασμό με το αν γίνει η πτήση αυτή δεν μας εγγυάται κανείς ότι όλα θα πάνε καλά».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πτήση είχε προγραμματιστεί ξανά για τις 20:30.

Πηγή: Protothema.gr