Αγωγή της Hellenic Train στον ΟΣΕ τον Δεκέμβριο για τα συστήματα ασφαλείας

Αγωγή σε βάρος του ΟΣΕ, από τη Hellenic Train, για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, εκκρεμεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η αγωγή για την καταβολή 1.149.000 ευρώ (συν 275.000 από ΦΠΑ), εκκρεμεί από τις 29/12/2022, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πριν σημειωθεί η τραγωδία στα Τέμπη, η Hellenic Train κατηγορούσε τον ΟΣΕ ότι έχει παραβιάσει την υποχρέωσή του για την ορθή συντήρηση της σιδηροδρομικής υποδομής, υποστηρίζοντας πως, «παρά τις οχλήσεις», ο ΟΣΕ δεν έχει προχωρήσει σε αποκατάσταση των προβλημάτων με αποτέλεσμα η εταιρεία να χρεώνεται «για εργασίες συμπληρωματικής συντήρησης από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2017.

Η εταιρία αναφέρεται στις εργασίες που έκανε από τις 14 Σεπτεμβρίου του 2017 έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2019, κόστους 1.149.000 ευρώ.

«Η ανωτέρω περιγραφή της κατάστασης του δικτύου ανάγεται σε χρονικό διάστημα πριν τις 14 Σεπτεμβρίου 2017 και σε παραλείψεις που θα μπορούσαν να έχουν διευθετηθεί από την απονομή των σχετικών αρμοδιοτήτων στον ΟΣΕ ο οποίος ωστόσο επέλεξε να επιδείξει πλήρη αδιαφορία σχετικά με τα ζητήματα αυτά», υποστηρίζει η Hellenic Train.

«Οι ανωτέρω ελλείψεις και παραλείψεις εκ μέρους του ΟΣΕ και η εντεύθεν παραβίαση της υποχρέωσής του για συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ως αποτέλεσμα την ανάγκη αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων λειτουργίας του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η Hellenic Train μέσω εργασιών που μπορούσαν να το καταστήσουν τουλάχιστον ασφαλές και δυνάμενο να εκτελέσει δρομολόγια».