Τραγωδία στα Τέμπη: Κανείς δεν ενημέρωσε τον μηχανοδηγό ότι άλλαξε γραμμή - Πέρασε με 90 χλμ, θα μπορούσε να εκτροχιαστεί

Μια νέα αποκάλυψη όσον αφορά τις συνθήκες που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία, που συγκρούστηκε λίγο πριν εισέλθει στην κοιλάδα των Τεμπών με τρένο που μετέφερε εμπορεύματα, θα μπορούσε ακόμη και να είχε εκτροχιαστεί αρκετά νωρίτερα πριν την τραγωδία.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, αυτό που περιλαμβάνεται στην υπό διαμόρφωση δικογραφία, είναι πως η επιβατική αμαξοστοιχία πέρασε με 90 χλμ./ώρα, βγαίνοντας από τον σταθμό της Λάρισας, όταν έγινε η αλλαγή γραμμής.

Τα τρένα περνούν από αυτά τα σημεία με μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ./ώρα. Ωστόσο, κανείς δεν ενημέρωσε τον μηχανοδηγό ότι πρόκειται να περάσει από ένα «ψαλίδι». Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι, λόγω της μεγαλύτερης από την προβλεπόμενη ταχύτητα, θα μπορούσε ο συρμός να είχε εκτροχιαστεί αρκετά νωρίτερα, πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο των Τεμπών, όπου συγκρούστηκε με την επιβατική αμαξοστοιχία.