Μέχρι στιγμής Μετρό και Τραμ τα μοναδικά μέσα που θα λειτουργούν αύριο στην Αθήνα - Ποιοι απεργούν

Μόνο με το Μετρό και το Τραμ θα μπορούν να μετακινούνται αύριο, Τετάρτη, οι Αθηναίοι, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μέχρι στιγμής, τα σωματεία εργαζομένων στο Μετρό (ΣΕΛΜΑ κ.λπ) και το Τραμ δεν έχουν ανακοινώσει συμμετοχή στην 24ωρη απεργία, κάτι που σημαίνει ότι θα λειτουργούν αύριο οι τρεις γραμμές του Μετρό και το δίκτυο του Τραμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανολογείται ότι και τα σωματεία εργαζομένων στο Μετρό και το Τραμ θα ανακοινώσουν συμμετοχή στην απεργία -έστω με στάσεις εργασίας, όπως στη συγκέντρωση της Κυριακής, προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση στο συλλαλητήριο.

Ποιοι απεργούν αύριο

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, προχωρούν σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ, όπως αποφάσισε το Σωματείο Τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και τη στήριξή τους τόσο στους εργαζόμενους «στον ΟΣΕ όσο και τους συγγενείς των θυμάτων στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει».

Μέχρι και αύριο Τετάρτη θα παραμείνουν ακινητοποιημένα τα τρένα και ο προαστιακός, έπειτα από τις αποφάσεις των σωματείων εργαζομένων της Ηellenic Train να συνεχιστεί η απεργία στον σιδηρόδρομο.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Δίνουμε μάχη για την ασφαλή κυκλοφορία των τρένων αλλά και για να λάμψει η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».

«Ρίχνουν άγκυρα» τα πλοία -24ωρη απεργία την Τετάρτη
Σε 24ωρη απεργία προχωρά και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) την Τετάρτη, από τις 00:01 έως τις 24:00.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ αναφέρει: «Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων της χώρας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Παν-Πειραϊκής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων…», απαιτώντας την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της σύγκρουσης των δύο τρένων και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που απαιτούνται για ασφαλείς χερσαίες και θαλάσσιες μεταφορές και συγκοινωνίες.

Δημόσιο: 24ωρη απεργία στις 8 Μαρτίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για αύριο Τετάρτη αποφάσισε στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την εξουσιοδότηση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανδημοσιοϋπαλληλικής ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, -μετατρέποντας τη στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε απεργία- για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών. Συγκέντρωση στην Αθήνα ώρα 12:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Κλειστά σχολεία- 24ωρη απεργία την Τετάρτη ανακοίνωσε η ΔΟΕ

Την συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 8ης Μαρτίου ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), ζητώντας «να μην υπάρξει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη».