Σοκ: στον Ωρωπό:Πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου πλένει ηλικιωμένη γυναίκα με λάστιχο - Εισαγγελική παρέμβαση για το αναίσχυντο περιστατικό

Σοκ αλλά και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εικόνα που είδε το φως της δημοσιότητας από τον Ωρωπό όπου πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου πλένει με λάστιχο σε πιλοτή πολυκατοικίας μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είναι γυμνή, ξαπλωμένη σε μια κουβέρτα.

Η εικόνα κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και έχει προκαλέσει αποτροπιασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νοσηλευτικό πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου κλήθηκε να παραλάβει μια 70χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να έχει ψυχολογικά προβλήματα, από την κατοικία της, στην οποία ζούσε μόνη, στην παραλία Μαρκόπουλου.

Για «άθλιο περιστατικό» για τον Ωρωπό κάνει λόγο ο Θάνος Πλεύρης

Σε ανάρτησή του στο Twitter αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Θάνος Πλεύρης κάνει λόγο για άθλιο περιστατικό και σημειώνει πως οι υπάλληλοι που έπλυναν με αυτόν τον τρόπο την 70χρονη «δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ, ούτε συνολικά στο Υγείας».

Πιο αναλυτικά, ο Θάνος Πλεύρης έγραψε: «Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο υπουργείο Υγείας, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ, ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

Δείτε το tweet του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη:

«Τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές δεν θα μείνουν ατιμώρητες»
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ωρωπού ενημέρωσε χθες το βράδυ πως έχει δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ «που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν».

Όπως έγραψε στο Facebook, «ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πιλοτή μιας πολυκατοικίας πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος. Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης, επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές απ’ όπου κι αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

«Διαμαρτύρονταν οι γείτονες ότι μυρίζει άσχημα»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Ωρωπού δήλωσε πως το ασθενοφόρο κλήθηκε να πάει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία καθώς υπήρχαν διαμαρτυρίες από ενοίκους της ότι η 69χρονη μυρίζει άσχημα, ότι μένει μόνη της και δεν μπορεί να αυτοσυντηρηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το όχημα ανήκει στον δήμο και τη διαχείριση την έχει ιδιωτική εταιρεία, με την οποία ο Δήμος Ωρωπού έχει συνάψει σύμβαση.

«Πήγαν στο σημείο, είπαν στην ηλικιωμένη ότι θα έπρεπε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα μας είπαν οι διασώστες, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα αρκετές ημέρες πριν. Όλες τις ανάγκες της τις έκανε στο σημείο όπου βρισκόταν επί τόπου. Έπρεπε λοιπόν να την καθαρίσουν, για να μπορέσουν να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού.

«Οι διασώστες μάς είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εισαγγελική έρευνα

Τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος για το πρωτοφανές περιστατικό με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου στον Ωρωπό να έχει ξεγυμνώσει και να πλένει με λάστιχο μία ηλικιωμένη γυναίκα στην πιλοτή του σπιτιού της.

Η έρευνα ανατέθηκε στον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ο οποίος θα διερευνήσει εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όπως βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή.

Η εικόνα που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και πολλές αντιδράσεις. Ηδη για το θέμα τοποθετήθηκε τόσο ο υπουργός Υγείας όσο και ο δήμαρχος Ωροπού.