Γραφειοκρατικό πρόβλημα «μπλοκάρει» την αποτέφρωση του 32χρονου μηχανοδηγού

Μια απίστευτη ταλαιπωρία υφίσταται η οικογένεια του μηχανοδηγού Δημήτρη Μασσαλή που βρήκε τραγικό θάνατο στο δυστύχημα των Τεμπών την 28η Φεβρουαρίου 2023, όταν από τη σύγκρουση το σώμα του εκσφενδονίστηκε έξω από το βαγόνι.

Ήταν η μοναδική σορός που δεν κάηκε αλλά υπέστη παραμόρφωση λόγω των χτυπημάτων.

Η ταλαιπωρία της οικογένειάς του η οποία έχει εκφράσει την επιθυμία να αποτεφρώσει τη σορό του παιδιού, οφείλεται στο γεγονός ότι η ληξίαρχος Λάρισας αρνήθηκε να εκδώσει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου επειδή ο νόμος 4277/2014 λέει ότι αυτή εκδίδεται 60 ώρες μετά το θάνατο του ατόμου και εφόσον πρόκειται για δυστύχημα έχει βγει και η «πιστοποίηση ιατροδικαστή που βεβαιώνει ότι η αιτία θανάτου δεν χρήζει περαιτέρω ιατροδικαστικής διερευνήσεως».

Επειδή οι 60 ώρες μαζί με τις ώρες στην ιατροδικαστική υπηρεσία ολοκληρώθηκαν χθες Σάββατο που είναι αργία, η ληξίαρχος αρνήθηκε να εκδώσει την ληξιαρχική πράξη ακολουθώντας κατά γράμμα το νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ενώ υπήρξε και τηλεφώνημα από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το γραφειοκρατικό θέμα εφόσον πρόκειται και για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά από το ληξιαρχείο Λάρισας η απάντηση ήταν αρνητική.

Τώρα η οικογένεια έχει απευθυνθεί και με τη βοήθεια των υπεύθυνων του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας αλλά και του γραφείου τελετών σε άλλο Ληξιαρχείο προκείμενου να βγει η ληξιαρχική πράξη και στη συνέχεια η άδεια ταφής ώστε να παρθεί η σορός από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται για να αποτεφρωθεί.