Καταγγελία για το Τραμ: Η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια

Καταγγελίες για τη λειτουργία του τραμ έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χρήστος Τσώλης, λέγοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση πολλά γίνονται χειροκίνητα, ενώ έχει γίνει και σχετική καταγγελία στην Εισαγγελία.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, «η τηλεματική δεν λειτουργεί, δεν συνεργάζονται οι συρμοί με τα φανάρια. Το κέντρο ελέγχου δεν ξέρει που βρίσκονται οι συρμοί».

Ο κ. Τσώλης συμπλήρωσε πως, «οι οδηγοί λειτουργούν χειροκίνητα, εκεί που δεν υπάρχει φανάρι, οι επιβάτες πηδούν από το όχημα και οι κατευθύνσεις, τα ”ψαλίδια” αλλάζουν ανά πάσα στιγμή».

Μήνυση από τους εργαζόμενους του τραμ το 2021

Εξήγησε δε πως, «τα παλιά οχήματα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο σύστημα» και τόνισε πως όλα τα παραπάνω έχουν γνωστοποιηθεί σε όλους τους προϊστάμενους, ακόμα και τον τέως Υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή. Επιπλέον, είχαν κάνει μήνυση στην Εισαγγελία το 2021 και το μόνο που έχει γίνει έκτοτε, όπως είπε, ήταν να κληθούν για κατάθεση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, είπε πως «υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, εκεί που πηδάει ο επιβάτης να σκοτωθεί».

Και εξηγώντας, διευκρίνισε πως, «αν το κέντρο ελέγχου είναι ‘τυφλό’», υπάρχει κίνδυνος και έδωσε παράδειγμα που Ιταλός έκανε επανεκκίνηση χωρίς να ενημερώσει το κέντρο στην Αθήνα κι έσβησε τελείως το κέντρο».