«Στεκόμαστε δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Hellenic Train - Στην Ελλάδα εκπρόσωπος της FSI

Δήλωση για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Train, Dario Lo Bosco.

«Καθώς η διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, η Hellenic Train, εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, συνεχίζει να εργάζεται δίπλα στις αρχές και στους διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος και σε όλα τα νοσοκομεία που φροντίζουν τους τραυματίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση του καθηγητή.

Σε αυτήν προστίθεται ότι «η Hellenic Train, η διοίκηση και οι εργαζόμενοί της, στέκεται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζοντας από καρδιάς τα πιο θερμά της συλλυπητήρια αλλά και τη δέσμευσή της για την πλήρη υποστήριξη τους καθώς και όλων των επιβατών.

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Hellenic Train,
Καθηγητής Dario Lo Bosco».

Στην Ελλάδα εκπρόσωπος της FSI, η εταιρία που αγόρασε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στην Αθήνα έφτασε σήμερα εκπρόσωπος της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), της εταιρίας που αγόρασε το 2017 την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε επικοινωνία της με την εταιρία, επιβεβαίωσαν πως θα βρίσκεται από σήμερα εκπρόσωπός της στην Ελλάδα προκειμένου να ενημερωθεί για το δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους, αλλά και τα αίτια που το προκάλεσαν.

Δεν τοποθετήθηκαν ωστόσο για το τραγικό δυστύχημα καθώς θέλουν να έχουν περισσότερα στοιχεία.

Να τονιστεί πως στις 18 Ιανουαρίου του 2017 υπεγράφη, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), η σύμβαση πώλησης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε στην FSI, έναντι του ποσού των 45 εκατ. ευρώ. Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017 ολοκληρώθηκε η πώληση και μεταβίβαση του 100% των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην FSI και εντάχθηκε στον ιταλικό όμιλο.