Στάση εργασίας σε Ηλεκτρικό και Μετρό την Τετάρτη

Στάση εργασίας έχει εξαγγείλει για αύριο, Τετάρτη 1η Μαρτίου, στη γραμμή 1 του ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ), από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 2 το μεσημέρι, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, το μέσο θα κινείται από τις 14:00 «με την παροχή κοινωνικού έργου».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι σταθμοί θα ανοίξουν στις 14:10 και την ίδια ώρα θα αναχωρήσουν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και τους ενδιάμεσους σταθμούς.

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει την κυβέρνηση «για απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ και ξεθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων, με απώτερο στόχο την εκχώρηση κρίσιμων τομέων της σε ιδιώτες και αφήνει να υπάρχουν κενές εκατοντάδες οργανικές θέσεις εργασίας».

Το σωματείο της ΣΤΑΣΥ «διεκδικεί την άμεση πρόσληψη μόνιμου και τακτικού προσωπικού με διαφανείς διαδικασίες, ενώ η κυβέρνηση προωθεί με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών τη λύση των αποσπασματικών προσλήψεων, που θα είναι ένα ακόμα ”μπάλωμα” στο πρόβλημα της εταιρίας».

Στάση εργασίας και στο Μετρό

Να τονιστεί πως αύριο θα γίνει στάση εργασίας και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Η στάση εργασίας του μετρό θα ξεκινήσει στις 18.00 και θα ολοκληρωθεί με τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι του μετρό πραγματοποιούν στάση εργασίας, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα έπειτα από γραπτές δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της ηγεσίας.