Πάνω από 2.500 σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν στους Πειραιώτες από την ΠΑΕ Ολυμπιακός

Εκατοντάδες Πειραιώτες κάθε ηλικίας, αλλά και επισκέπτες της πόλης «πλημμύρισαν» την παραλία της Φρεαττύδας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά να γιορτάσουν τα παραδοσιακά Κούλουμα.

Μικροί και μεγάλοι, με κέφι και χαμόγελα, τραγούδησαν και χόρεψαν σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με τη Χαρά Βέρρα και την ορχήστρα της και πέταξαν χαρταετό, ενώ περισσότερα από 2.500 σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρθηκαν στους Πειραιώτες από την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.

Την εκδήλωση άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά που έπαιξε αποκριάτικες μελωδίες.

Ο Δήμος Πειραιά δώρισε χαρταετούς στα παιδιά, ενώ με το σύνθημα «Κοίτα ψηλά» προσέφερε μια μοναδική οπτική εμπειρία, καθώς τεράστιοι χαρταετοί «πλημμύρισαν» τον Πειραϊκό ουρανό στο φεστιβάλ χαρταετών, μια εναέρια πολύχρωμη «παράσταση» που εντυπωσίασε.

5820079
5820080__1_

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε μαζί με την οικογένειά του στην παραλία της Φρεαττύδας και αντάλλαξε ευχές με τον κόσμο.

Ο κ. Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Χρόνια πολλά. Καλή Σαρακοστή σε όλους τους Πειραιώτες, σε όλους τους Έλληνες.

Είναι ένα όμορφο πρωινό στην παραλία της Φρεαττύδας, με μουσική και τραγούδια από τη Χαρά Βέρρα, με το πέταγμα των 1.200 χαρταετών που δωρίζει ο δήμος στα παιδιά και με 2.500 σαρακοστιανά εδέσματα που προσφέρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία μαζί με τον Πρόεδρό της και πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο Πειραιά Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι διαχρονικά δίπλα στη Δημοτική Αρχή, στηρίζοντας τις δραστηριότητες του Δήμου Πειραιά.

5820110
5820090

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος κατέκλυσε την Φρεαττύδα και γιορτάσαμε όλοι μαζί τα Κούλουμα.

Είναι μια πολύ όμορφη ημέρα, με ευχάριστες στιγμές που την χαιρόμαστε ιδιαίτερα και ελπίζουμε να την χαίρονται και οι Πειραιώτες».

Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Νίκος Γαβαλάς, έδωσε το «παρών» και δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε αυτό το πολύ ωραίο σημείο του Πειραιά, στην παραλία της Φρεαττύδας για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα σε αυτήν την όμορφη εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την έμπρακτη στήριξη του Προέδρου μας κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Μία τέτοια ημέρα δε χρειάζεται να πούμε περισσότερα λόγια, μεταφέρω τις ευχές και τους χαιρετισμούς του κ. Μαρινάκη. Να σας ευχηθώ χρόνια πολλά με υγεία και καλή Σαρακοστή».

5820116

Στην παραλία της Φρεαττύδας παρευρέθηκαν: ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς και Νικόλαος Μανωλάκος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρέππας, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Μοραντζής, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς – Πόλη – Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Νικοπολίδης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κ. Ιωσήφ Βουράκης και κ. Δημήτρης Βλαχάκος αντίστοιχα, Κοινοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Βασίλης Καραγιάννης και Γεράσιμος Αγγελετάκης και μέλη Δ.Σ. φορέων και συλλόγων της πόλης.