Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα - Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Αντίστροφη μέτρηση για την Καθαρά Δευτέρα, με τους καταναλωτές να συνεχίζουν τα ψώνια τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει διευκρινίσει με ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα καταστήματα τροφίμων θα λειτουργήσουν κανονικά την Καθαρά Δευτέρα προκειμένου το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα σαρακοστιανά εδέσματα.

Παράλληλα, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας ανοιχτές θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές, η Βαρβάκειος και η Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη.

Τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο, θα παραμείνουν κλειστά, εν αντιθέσει με τα μίνι μάρκετ που θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κανονικά οι λαϊκές αγορές

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας.

Παράλληλα, από το βράδυ της Κυριακής και μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας θα λειτουργούν τα καταστήματα της Βαρβάκειου Αγοράς και της Αγοράς του Καταναλωτή στον ΟΚΑΑ.

Την Κυριακή 26/02, η Βαρβάκειος θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 17.00, οπότε και θα κλείσει, για να ανοίξει εκ νέου στις 21.00 και να παραμείνει ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.

Αντίστοιχα, ανοιχτά παραμένουν και τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στον Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα λειτουργίας του κάθε καταστήματος μπορούν να βρουν οι καταναλωτές στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ).