Στις 14:00 η μεγάλη παρέλαση με 150 άρματα και 60.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα

Σε ξέγνοιαστους καρναβαλικούς προ- κορωνοϊού ρυθμούς ζει τις τελευταίες ώρες η πόλη της Πάτρας, όπου σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση των τελευταίων ετών στην οποία συμμετέχουν 60.000 καρναβαλιστές και 150 άρματα.

Στο κέντρο της πόλης δεν πέφτει καρφίτσα αφού – εκτός από τους Πατρινούς – η πόλη έχει υποδεχθεί επιπλέον 250.000 επισκέπτες.

Συγκεκριμένα, στις 14:00 θα ξεκινήσει η μεγαλειώδης παρέλαση με τα άρματα, ενώ η φαντασμαγορική τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με κεντρικό στοιχείο την καύση του βασιλιά καρνάβαλου και τα χιλιάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν τον αχαϊκό ουρανό.

Η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει με τον τυμπανιστή προπομπό του βασιλιά καρνάβαλου, ο οποίος με το ταμπούρλο του θα δίνει τον καρναβαλικό ρυθμό και θα ακολουθήσει ο πολύχρωμος βασιλιάς καρνάβαλος ως κλόουν, που θα έχει την εξέχουσα μορφή ενός τσίρκου και ενός καρουζέλ ζώων.

Επίσης, θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη, το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου, το «Imagine» με τον Τζον Λένον και το βανάκι του να καταπατούν το τανκ του πολέμου , το «Hell Oil» για την τιμή της βενζίνης, το «Facebook» με τη σάτιρα να κατευθύνεται με κωμικό πνεύμα στα fake προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το «Rabbit Test Show» που αντιμετωπίζει με χιουμοριστική ματιά την περιπέτεια της πανδημίας και τα δυο μουσικά άρματα.

Ακόμη, θα παρελάσουν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Ιγκουάνα», «Φεγγάρι», «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα» (άρμα αιμοδοσίας), «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα» και «Τζιτζίκι».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα εμφανιστούν τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια.

Αντιπολεμικά μηνύματα, ακρίβεια, ενεργειακή κρίση και ηλεκτρονική επικοινωνία των ανθρώπων μέσω social media, θα είναι τα φετινά θέματα της παρέλασης, όλα δοσμένα με το απαραίτητο «καρναβαλικό» ύφος.

Μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στο παλιό λιμάνι της Πάτρας θα πραγματοποιηθεί πάρτι – συναυλία με προσκεκλημένο το αθηναϊκό ροκ συγκρότημα των «15 50», ενώ στο μέσο της συναυλίας, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, θα εμφανιστεί το πατρινό συγκρότημα, «Above Suspicion».