Έτοιμη η Πάτρα για το τριήμερο της αποκρίας: Τα καρναβαλικά άρματα ξεχύθηκαν στους δρόμους [εικόνες και βίντεο]

Η Πάτρα είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί καρναβαλιστές απ όλη τη χώρα και όπως όλα δείχνουν, η πρωτεύουσα της Αχαΐας αναμένεται να «βουλιάξει» το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Απόψε, τα άρματα του Δήμου για το Πατρινό Καρναβάλι 2023 ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα στην κορύφωση του καρναβαλικού πυρετού.

Τα άρματα, που κάθε χρόνο κατασκευάζει το Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ξεχωριστή τεχνογνωσία των καλλιτεχνών-κατασκευαστών του, έχουν το δικό τους σημαντικό μερίδιο στην πανελλήνια εμβέλεια του θεσμού και την καθολική αποδοχή και καταξίωσή του στην συνείδηση όλης της χώρας.

Τα καρναβαλικά άρματα στους δρόμους της Πάτρας -Φωτογραφία: thebest.gr

Απόψε θα γίνει το κορυφαίο συναυλιακό γεγονός του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 στην πλατεία Γεωργίου Α΄με συναυλία του Goran Bregovic και το εξαιρετικό συγκρότημά του The Wedding and Funeral Band.

Στη φαντασμαγορική νύχτα της Πάτρας απόψε στις 9.30 οι βαλκανικοί ρυθμοί και οι μελωδίες του διεθνούς φήμης Goran Bregovic θα ενώσουν όλους, Πατρινούς και επισκέπτες σε μια ανεπανάληπτη γιορτή. Μια γιορτή πλημμυρισμένη με ήχους γνώριμους και οικείους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια. Η συναυλία του περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες και φυσικά μελωδίες του που τραγουδήθηκαν με ελληνικούς στίχους και λατρεύτηκαν από το κοινό: «Το Βενζινάδικο», «Θεός αν είναι», «Παραδέχτηκα».

Από τα ΚΤΕΛ Κηφισού αναχωρεί ένα λεωφορείο γεμάτο κάθε πέντε λεπτά, με φοιτητές κια ανθρώπους που τιμούν την παράδοση του Καρναβαλιού να ετοιμάζονται να ξεχυθούν στους δρόμους της Πάτρας και να γλεντήσουν.

Σύμφωνα με το tempo24.gr, μόνο απο τα υπεραστικά ΚΤΕΛ αναμένονται 20.000 με 25.000 χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Φέτος οι αφίξεις αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 20% σε σχέση με το 2019.

Τα γκρουπς που θα βγουν στην μεγάλη παρέλαση, που θα γίνει ξανά έπειτα από τα δύο χρόνια του κορωνοϊού, θα είναι σίγουρα φαντασμαγορικά ενώ η μαυροδάφνη θα ρέει άφθονη σε κάθε γωνιά της πόλης.

Πάτρα -Καρναβάλι: Οι αλλαγές στην πόλη για το τριήμερο

Η Μαιζώνος πεζοδρομείται από 2 το μεσημέρι του Σαββάτου έως στις 6 το πρωί της Καθαρής Δευτέρας.

Η απόφαση, σύμφωνα με το tempo24.gr, αναμένεται και επίσημα να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών από την Αστυνομία, ύστερα από σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων φορέων και κυρίως του Δήμου Πατρέων.

Θα αφορά δε στο τμήμα της Μαιζώνος από την Κολοκοτρώνη έως την Γούναρη, ενώ το μέτρο λαμβάνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες και οι επισκέπτες και να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση εντός του κέντρου της πόλης, οπότε και θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Πάτρα: Περισσότερα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι και την Τρίτη

Την ίδια ώρα, ενόψει των καρναβαλικών εκδηλώσεων και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων που επιθυμούν να επισκεφθούν την Αχαϊκή Πρωτεύουσα, η HELLENIC TRAIN ενισχύει σημαντικά τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Αθήνας και Πάτρας, με έκτακτα δρομολόγια και αύξηση χωρητικότητας θέσεων, από σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου έως και την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Σε πλήρη εφημερία τα νοσοκομεία της πόλης
Δήμος και την Αστυνομία έχουν ήδη πάρει μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών, ενώ σε πλήρη εφημερία θα βρίσκονται από σήμερα και για όλο το τριήμερο της Αποκριάς και τα τρία Νοσοκομεία της Πάτρας, Πανεπιστημιακό Ρίου, «Αγ. Ανδρέας» και Καραμανδάνειο.