Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - «Η Αθήνα είναι όμορφη, σκέφτομαι να την επισκέπτομαι πιο συχνά», λέει ο Παύλος

«Πάντα η Αθήνα είναι όμορφη, δεν υπάρχει θέμα. Σκέφτομαι να την επισκέπτομαι συχνά», οι δηλώσεις του Παύλου, τη στιγμή που τα βλέμματα είναι στραμμένα στο αυριανό μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών, 40 ημέρες από τον θάνατο του Κωνσταντίνου.

Ο μεγαλύτερος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου άλλαξε το πρωί τα αρχικά του πλάνα και έτσι η παραμονή του στην Ελλάδα θα είναι μικρότερη από αυτή που είχε προγραμματίσει αρχικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, από το στενό του περιβάλλον, ο 56χρονος και η Μαρί Σαντάλ θα φύγουν είτε το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής είτε το πρωί της Δευτέρας. Δεν θα επιστρέψουν στη Νέα Υόρκη αλλά στο Λονδίνο, πιθανότατα για να οργανώσουν τη δεξίωση στη μνήμη του Κωνσταντίνου και θα βρεθούν και ξανά στην Ελλάδα, στις αρχές Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή, οι εργασίες στο Τατόι ολοκληρώνονται για το τρισάγιο της ερχόμενης Κυριακής και αύριο τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Μητρόπολη Αθηνών για το μνημόσυνο των 40 ημερών, από τον θάνατο του Κωνσταντίνου.

Η λίστα με τους καλεσμένους έχει κλείσει ενώ δεν θα υπάρξουν αφίξεις γαλαζοαίματων. Η μοναδική θα είναι η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία που θα στέκεται μαζί με την αδερφή της Ειρήνη, δίπλα στα παιδιά, τα εγγόνια και τη σύζυγο του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία.

Μετά το μνημόσυνο οι καλεσμένοι θα συλλυπηθούν την οικογένεια στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη αυξημένα.

Επί ποδός 300 αστυνομικοί και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Τριακόσιοι αστυνομικοί θα περιφρουρούν την περιοχή γύρω από τη Μητρόπολη Αθηνών, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Η Μητροπόλεως θα είναι κλειστή ενώ θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους με τους καλεσμένους να μετακινούνται με βαν. Ήδη έχει απαγορευτεί και η στάθμευση σε κοντινά στην εκκλησία σημεία.

Στην Αθήνα έφθασε την Τετάρτη από Νέα Υόρκη ο Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ ενώ τα παιδιά τους δεν θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο. Στην Ελλάδα είναι και η αδελφή του τέως βασιλιά, Σοφία. Στο πλευρό της για να της συμπαρασταθούν βρίσκονται οι πριγκίπισσες Έλενα και Χριστίνα.

Επιθυμία της οικογένειας είναι τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά να γίνουν την Κυριακή, παρουσία της συζύγου του Άννας Μαρίας, των παιδιών και των καλεσμένων τους, που θα παραβρεθούν στο τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί στο Τατόι, μια μέρα μετά το μνημόσυνο στη Μητρόπολη Αθηνών.