Χρόνια προβλήματα υγείας είχε το κοριτσάκι που πέθανε σε βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης

Στη μητέρα του θα επέστρεφε το επόμενο διάστημα το 2,5 κοριτσάκι που φιλοξενούνταν στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός» και το πρωί της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, το κοριτσάκι από τη Νιγηρία έμενε στη δομή, με εισαγγελική εντολή, τα τελευταία δύο χρόνια και την Πέμπτη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο με λοίμωξη του αναπνευστικού, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, οι οποίοι συνέστησαν φαρμακευτική αγωγή και επανέλεγχο σε δέκα ημέρες, ενώ ενημέρωσαν τους υπεύθυνους της δομής ότι υπήρχε πιθανότητα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Μετά τις εξετάσεις το παιδί επέστρεψε στο δημοτικό βρεφοκομείο και σήμερα το πρωί «έσβησε», παρά τις προσπαθείς των διασωστών του ΕΚΑΒ για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες προκειμένου το παιδί να επέστρεφε το επόμενο διάστημα στην οικογένειά του.

Στο δημοτικό βρεφοκομείο έχει σπεύσει ιατροδικαστής και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος, ενώ λίγα λεπτά μετά τις 12 έφτασε και η μητέρα του παιδιού η οποία μπήκε τρέχοντας στο βρεφοκομείο για να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία και τους δημοσιογράφους.

Συντετριμμένοι έφτασαν πριν από λίγο και φίλοι της οικογένειας του παιδιού που μπήκαν μέσα στο δημοτικό βρεφοκομείο με κλάματα.

«Το παιδί αντιμετώπιζε προβλήματα ΩΡΛ»

Συγκλονισμένος από το θάνατο του κοριτσιού από την Νιγηρία που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα «Άγιος Στυλιανός» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε, «το παιδάκι ήταν 2,5 ετών και φιλοξενούνταν στη δομή. Παρά τις προσπάθειες τόσο του προσωπικού όσο και του ΕΚΑΒ που έφτασε άμεσα δεν κατέστη δυνατόν να το κρατήσουμε στη ζωή. Το παιδί αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα ΩΡΛ. Μόλις εχθές είχε διακομιστεί, κατόπιν εντολής του γιατρού του ιδρύματος, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Τέθηκε σε αντιβιοτική και φαρμακευτική αγωγή την οποία και από εχθές ξεκινήσαμε, ωστόσο η υγεία του επιδεινώθηκε και τις πρωινές ώρες με την παρέμβαση των βρεφοκόμων έγιναν όλες οι προσπάθειες. Δυστυχώς όμως δεν κατέστη δυνατόν το παιδί να κρατηθεί στη ζωή».

Οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκου Λιακόπουλου:

Για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε το κοριτσάκι, ο κ. Λιακόπουλος είπε «γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες για αυτά. Ακολουθούσαμε τις οδηγίες των γιατρών».

Ο γενικός γραμματέας του Δήμου δήλωσε πως για το συμβάν θα διενεργηθεί ΕΔΕ. «Είμαστε σε επικοινωνία ως οφείλουμε με την μητέρα και την οικογένειά του παιδιού, γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται. Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες με σεβασμό στη μνήμη του παιδιού».

Ο κ. Λιακόπουλος σημείωσε επιπλέον ότι ο Άγιος Στυλιανός έχει μια ιστορία 110 ετών στην προστασία παιδιών. «Ο Άγιος Στυλιανός έχει μια μακρά ιστορία στη φροντίδα παιδιών», είπε.