Κλειστά σήμερα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία λόγω 24ωρης απεργίας του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα πέντε μεγαλύτερα δημόσια μουσεία της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων που διαμαρτύρεται για το σχέδιο νόμου, που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα δεν λειτουργούν σήμερα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Ταυτόχρονα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει προγραμματίσει για σήμερα συγκεντρώσεις, στις 11.30 π.μ. στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας και στις 12.00 στα Αρχαιολογικά Μουσεία Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου.

Επίσης έχει προκηρύξει δύο ακόμη κυλιόμενες απεργίες, την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου με σκοπό μη διεξαγωγή των προγραμματισμένων συνεδριάσεων του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για το νέο νόμο που προβλέπει αφορά στην αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας τους μέσω της μετατροπής τους σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).