Λέκκας για σεισμό στην Τουρκία: «Οι νεκροί θα ανέλθουν σε 50.000 - Δεν ξέρουμε το στίγμα για να εντοπίσουμε τους 2 Έλληνες αγνοούμενους»

Οι νεκροί από τους σεισμούς στη νότια Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασαν τις 20.000, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς.

Μετά από 4 μέρες επιχειρήσεων στην Αντιόχεια, η ελληνική ομάδα διάσωσης στην Τουρκία διατρέχει όλη την σεισμόπληκτη περιφέρεια της Τουρκίας και πηγαίνει σε αδιάβατες περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα βοήθεια.

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, δήλωσε στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ ότι τουλάχιστον 10 πόλεις έχουν υποστεί τεράστια καταστροφή.

«Αυτό που βλέπουμε είναι το κάτι άλλο, δεν μπορούμε να το φανταστούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις πληροφορίες για τους δύο Έλληνες αγνοούμενους στην σεισμόπληκτη περιοχή, ο καθηγητής είπε ότι δεν μπορούν αν τους εντοπίσουν, καθώς δεν έχουν το ακριβές στίγμα τους.

«Εκείνα τα οικοδομικά τετράγωνα (όπου έμεναν) έχουν καταρρεύσει ολοκληρωτικά και δεν μπορούμε να βρούμε οδούς, αριθμούς κτλ», είπε ο κ. Λέκκας.

Για τον ηρωισμό της ομάδας της ΕΜΑΚ, ο καθηγητής είπε ότι «τα παιδιά κινδύνευσαν πολλές φορές και τους αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια».

Πέντε μέρες μετά τους δύο φονικούς σεισμούς, οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια των κτιρίων ανέρχονται σε 80.000 και ο αριθμός των νεκρών -καθώς οι ώρες περνούν και οι ελπίδες για επιζώντες σβήνουν- δυστυχώς θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 50.000.