Έληξε η κατάληψη στη Νομική

Έληξε, λίγο μετά τις 3.30 το απόγευμα της Τετάρτης (18/03), η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών από αντιεξουσιαστές. Έπειτα από έξι ημέρες, οι νεαροί καταληψίες, πλαισιωμένοι από άλλους νεαρούς που δήλωναν «αλληλέγγυοι», αποχώρησαν από το κτίριο της Νομικής Σχολής. Λίγο νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και τα ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί γύρω από το κτίριο.

Το μεσημέρι, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος βρέθηκε έξω από το κτίριο μαζί με ομάδα φοιτητών σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτούν με τους καταληψίες και να γίνει ομαλά η εκκένωση του κτιρίου. Ο κ. Δημόπουλος έχει ήδη καταθέσει μήνυση και έκανε λόγο για διακεκριμένες φθορές στη Νομική.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηναίων εξαπέλυσε σφοδρή κριτική κατά της Πολιτείας για τους βανδαλισμούς την Τρίτη (17/03) στη Νομική. «Η ανοχή των πολιτών, των φορέων της πόλης και του Δήμου Αθηναίων εξαντλείται. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας δεν επιτρέπεται πια, να παραμένουν αδρανή», αναφέρει μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (17/03) μετά το τέλος της πορείας αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας.