Στα λευκά «ντύθηκαν» τα βουνά του Ρεθύμνου

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα βουνά του Ρεθύμνου με τα Ανώγεια και τον ορεινό Μυλοπόταμο να πρωταγωνιστούν όχι μόνο σε λαμπερές και εντυπωσιακές εικόνες, αλλά και σε προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, τα οποία όμως είναι υπό πλήρη έλεγχο σύμφωνα με τον δήμαρχο Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη.

 

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κεφαλογιάννης, το σύνολο της πολιτικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του ορεινού όγκου σε Ανώγεια και Μυλοπόταμο, είναι σε εγρήγορση με τα οχήματα να καθαρίζουν συνεχώς το οδικό δίκτυο ώστε επισκέπτες και κτηνοτρόφοι να μπορούν να κατευθυνθούν προς τους προορισμούς τους με ασφάλεια. Λόγω των προβλημάτων από την αυξημένη κυκλοφορία, κυρίως επισκεπτών, στην περιοχή, χθες και σήμερα, ο δήμαρχος Ανωγείων ζητά από τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί «και επιμελείς σχετικά με τις αντιολισθητικές αλυσίδες αλλά και την οδήγηση τους», υπενθύμισε ότι λόγω του χιονιά επιβάλλονται χαμηλές ταχύτητες, πλήρης εφοδιασμός με καύσιμα και γνώση χειρισμού του αυτοκινήτου σε συνθήκες χιονιού. Όπως ανέφερε, η μόνη αρρυθμία που υπάρχει στα Ανώγεια και τους δρόμους εντός και εκτός του δήμου, είναι ότι πρέπει να προστρέχουν προς βοήθεια επισκεπτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία σχετίζονται κυρίως με τα οχήματα τους. «Οι κτηνοτρόφοι μας έχουν πλήρη κάλυψη σε βοήθεια σχετικά με τα κοπάδια τους, έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια τους και όλος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή».

Στο μεταξύ, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης εκδόθηκε οδηγία σχετικά με την υποχρέωση των ιδιοκτητών οχημάτων όλων των κατηγοριών να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα και για την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης και συγκεκριμένα, «σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Ανωγείων, στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Σπηλίου έως την τοπική κοινότητα Γερακάρι, στην επαρχιακή οδό από την τοπική κοινότητα Μυριοκέφαλα έως διασταύρωση με Βιλανδρέδο».

Κλειστά παρέμειναν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ανωγείων και Αμαρίου, απόφαση που ισχύει και για αύριο Τρίτη. Η απόφαση αυτή λήφθηκε τόσο από τη δημοτική Αρχή Ανωγείων όσο και Αμαρίου για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις περιοχές. Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνει ότι λόγω των προβλεπόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, ακυρώνεται το παιδικό πάρτι που ήταν προγραμματισμένο για αύριο Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023, στις 17:30 (Μεγάλη Πόρτα), καθώς επίσης και ο προπομπός που ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 18:30 την ίδια ημέρα. Επίσης, η τελετή έναρξης του ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού μεταφέρεται στο CINE BAR QUEENS με ώρα έναρξης 20:30, χωρίς αλλαγές στο πρόγραμμα που έχει ήδη αναγγελθεί. Πρόθεση του Δήμου Ρεθύμνης είναι να διαφυλάξει την ασφάλεια των συμμετεχόντων γιατί εκτός από την πιθανότητα βροχόπτωσης, οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν καθιστούν δυσχερή την παραμονή τόσο των θεατών όσο και των καλλιτεχνών σε εξωτερικό χώρο.

Παράλληλα, λόγω της επικράτησης χαμηλών θερμοκρασιών στο Ρέθυμνο και για αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης ενημερώνουν τους πολίτες ότι η κλιματιζόμενη κεντρική αίθουσα του Α’ ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου, θα παραμείνει στη διάθεσή τους, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, για την εξυπηρέτηση τους. Επιπλέον, ισχύει και η γενναιόδωρη, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, προσφορά των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου «Jo-An» και του «Αυλή Lounge Apartments», οι οποίοι διαθέτουν αφιλοκερδώς στη διάθεση των πολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης, δωμάτια για τη φιλοξενία τους μέχρι αύριο Τρίτη 7/2/23.