Νεκρά τρία παιδάκια και μια γυναίκα από το ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο - Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες

Οι χειρότεροι φόβοι των Αρχών επιβεβαιώθηκαν, καθώς νεκρά είναι τρία παιδιά και μια γυναίκα από το ναυάγιο ανοιχτά της Λέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΕΔ Λέρου, τα παιδιά ήταν ηλικίας 5 ετών (δυο αγόρια) και 4 ετών (ένα κορίτσι). Η σορός της γυναίκας που εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή, είναι ηλικίας 17-20 ετών.

Την ίδια ώρα, κρίσιμη είναι η κατάσταση ενός ακόμη παιδιού, το οποίο έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο της Ρόδου. Όλοι οι μετανάστες ήταν αφρικανικής καταγωγής.

Νωρίτερα, έγιναν προσπάθειες για τη διάσωση των μεταναστών που βρέθηκαν ανοιχτά της θάλασσας και μεταξύ των διασωθέντων είναι βρέφη, μωρά, γυναίκες και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

Συνολικά, έχουν διασωθεί 41 άνθρωποι. Οι επιχειρήσεις ολοκληρώθηκαν μετά το μεσημέρι, με τα πλωτά σκάφη να αποσύρονται νωρίς και το απόγευμα το super puma, αφού οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, με τους ανέμους να πνέουν έως 11 μποφόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν αγνοούμενοι, αφού όλοι οι μετανάστες αναγνώρισαν τους δικούς τους ανθρώπους.