Πτώση Phantom: Η Μαρία και η Ζωή, οι δύο τραγικές φιγούρες, γυναίκες των δύο πιλότων, που έχασαν τους συντρόφους τους σε μια στιγμή

Σε κλίμα βαθύτατης οδύνης έγιναν οι κηδείες των δύο πιλότων του μοιραίου Phatnom που έπεσε στην Ανδραβίδα το πρωί της Δευτέρας.

Ο υποσμήναγός Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας κηδεύτηκε την Πέμπτη στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τρίπολη ενώ την Παρασκευή οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο σμηναγός Ευστάθιος Τσατλακίδης στη Δράμα. Τραγικές φιγούρες οι δύο γυναίκες που τις ένωσε η μοίρα, η Ζωή κι η Μαρία.

Η Ζωή είναι σύντροφος του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα και η Μαρία, αρραβωνιαστικιά του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη. Εχασαν και οι δυο τους συντρόφους τους σε μία στιγμή και μαζί τα όνειρα που έκαναν μαζί τους.

Η σύντροφος του Ευστάθιου Τσιτλακίδη έφτασε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Νευροκοπίου υποβασταζόμενη και κρατώντας μία κοινή φωτογραφία με τον αρραβωνιαστικό της. «Για τον ήρωά μου, καλό ταξίδι… Η Μαρία σου», ήταν τα λόγια που γράφτηκαν στο στεφάνι με το οποίο θέλησε η νεαρή γυναίκα να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της. Η Μαρία κατέρρευσε πάνω από τον τάφο του αγαπημένου της, την ώρα που τον αποχαιρετούσε.

Όπως μετέδωσε το Star, η αρραβωνιαστικιά του σμηναγού, υποβασταζόμενη βγήκε έξω από το κοιμητήριο και μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας όπου της προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Το κορίτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας κρατούσε σφιχτά στην αγκαλιά της τη φωτογραφία τους και ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Συντετριμμένη και η σύντροφος του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα την Πέμπτη, στο τελευταίο «αντίο». Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Star και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» λίγο πριν από την κηδεία, η Ζωή είπε: «Ό,τι και να πω είναι λίγο, ήταν το στήριγμά μου, ήταν φίλος μου. Το μέγεθος της ψυχής του δεν περιγράφεται, η αγάπη, η καλοσύνη, η ανιδιοτέλεια. Πάντα με υποστήριζε σαν σύντροφος. Με λάτρευε, ήταν προστατευτικός. Αν είχε αντίθετη γνώμη, πάντα έβρισκε τον κατάλληλο τρόπο για να μου περάσει το νόημα που ήθελε. Λειτουργούσε ως “ένα”, δεν έβλεπε ποτέ τον καθέναν μας σαν μονάδα, μας έβλεπε μαζί και να σχεδιάζουμε πράγματα».

Η νεαρή κοπέλα έκανε σχέδια με τον αγαπημένο της, όμως την Πέμπτη τον αποχαιρέτησε για τελευταία φορά.

Πτώση Phantom: Η Μαρία & η Ζωή έχασαν τους αγαπημένους τους μέσα σε μια στιγμή

Η Μαρία και η Ζωή έχασαν τους αγαπημένους τους, μέσα σε μια στιγμή. Η Μαρία αποχαιρέτησε τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, ενώ η Ζωή τον υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.