Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λένε οι ειδικοί για τη συντριβή του Phantom (video)

Τα αίτια συντριβής του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους Phantom, που στοίχισε τη ζωή του 29χρονου συγκυβερνήτη, αναζητούν οι ειδικοί.

Τραγική κατάληξη είχε η συντριβή του διθέσιου μαχητικού αεροσκάφους Phantom το πρωί της Δευτέρας στην Ανδραβίδα, καθώς ο 29χρονος συγκυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου κυβερνήτη.

Παράλληλα, πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Στην εκπομπή Live News στο MEGA, μίλησε σχετικά ο σύμβουλος Ασφαλείας Πτήσεων, Φαίδων Καραϊωσηφίδης.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, ούτε τεχνική βλάβη, ούτε απρόοπτο, ούτε ανθρώπινο λάθος. Ό,τι έγινε, έγινε πάρα πολύ γρήγορα…ήταν μία χαμηλή πτήση με ένα αεροπλάνο που δεν έχει τους αυτοματισμούς που υπάρχουν σε άλλα αεροπλάνα», εξήγησε αρχικά ο ίδιος.

«Ό,τι πετάει είναι ασφαλές, ένας μηχανικός που υπογράφει και αποδεσμεύει το αεροπλάνο το κάνει με πλήρη συνείδηση ότι είναι ασφαλές. Ένας πιλότος που το υπογράφει και το παραλαμβάνει κάνει το ίδιο», συμπλήρωσε ο κ. Καραϊωσηφίδης.

Τόνισε μάλιστα πως πολλές φορές η εγκατάλειψη ενός αεροσκάφους με τα εκτινασσόμενα καθίσματα δεν είναι πάντοτε ασφαλή μέθοδος.

«Δυστυχώς τα αεροσκάφη αυτής της γενιάς δεν έχουν κάποιο καταγραφικό που να μπορεί να μας δώσει κάποια συμπεράσματα, πρέπει να ερευνηθεί εις βάθος», προσέθεσε.

Τέλος, σημείωσε πως ο εκσυγχρονισμός που έγινε στα εν λόγω αεροσκάφη το 2000 αφορούσαν τα ηλεκτρονικά.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή: