Επεισόδια σε παράλληλη αντιφασιστική πορεία και συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής - Υπήρξαν τραυματίες

Με επεισόδια ολοκληρώθηκε η παράλληλη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα με πρόσχημα την επέτειο των Ιμίων και οι αντιφασιστικές οργανώσεις από κινήματα της Αριστεράς. Το βράδυ του Σαββάτου και ενώ οι δύο συγκεντρώσεις όδευαν στο τέλος τους, διαδηλωτές ήρθαν σε σύγκρουση στην πλατεία του Συντάγματος, ενώ υπήρξαν συμπλοκές ακόμα και μέχρι το Μετρό.

Μάλιστα, νωρίτερα η εκδήλωση της Χ.Α. προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα, δημοτικές παρατάξεις και οργανώσεις, ενώ έφερε τις ανακοινώσεις του Δήμου Αθηναίων και της Αστυνομίας.

Η ατμόσφαιρα στη «Βασ. Σοφίας» ήταν ηλεκτρισμένη, καθώς στην πλατεία Ρηγίλλης συγκεντρώθηκαν περίπου 400 άτομα, μέλη αριστερών οργανώσεων, προκειμένου να μην επιτρέψουν σε μέλη της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν τη διαδήλωση για τα Ίμια.

Αντιφασιστική συγκέντρωση υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη (στην οδό Τσιμισκή), ως αντίδραση για τη συγκέντρωση που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των Ιμίων από την εθνικιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος», κοντά στον Λευκό Πύργο. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ανάμεσα στις δύο συγκεντρώσεις.

 

 

 

Περίπου 50 άτομα της Χρυσής Αυγής στον Ευαγγελισμό

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου, περίπου 50 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν στο μετρό του Ευαγγελισμού, ενώ τους επιτηρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΕΛ.ΑΣ αρχικά δεν επέτρεψε στα περίπου 50 άτομα να κινηθούν προς την πλατεία Ρηγίλλης θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, καθώς οι αστυνομικοί φοβήθηκαν μια πιθανή εμπλοκή τους με τις αντιδιαδηλώσεις σε κοντινά σημεία. Ωστόσο, κάποια άτομα κατάφεραν να κινηθούν προς τις συγκεντρώσεις των αντιφασιστικών εκδηλώσεων, όπου και σημειώθηκαν τα επεισόδια.