Η κακοκαιρία σαρώνει την Αττική - Διακοπές ρεύματος και κλειστοί δρόμοι - Ακραία φαινόμενα

Στη δίνη της κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί η Αττική, με φαινόμενα ισχυρά να χτυπούν και το κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας προβλήματα.

Η καταιγίδα ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί και ώρα με την ώρα γινόταν πιο έντονη. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Νωρίτερα, κεντρικοί δρόμοι έκλεισαν, όπως η Πειραιώς, η Παραλιακή, η Βουλιαγμένης λόγω της συσσώρευσης υδάτων ωστόσο γρήγορα τα προβλήματα λύθηκαν και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Στην υπόγεια διάβαση στη Σπύρου Λούη υπήρχε επίσης συσσώρευση υδάτων με αποτέλεσμα κάποια αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν. Οδηγοί φοβήθηκαν, ωστόσο, ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς. Στο σημείο έσπευσε και η πυροσβεστική. Μέχρι στιγμής η πυροσβσεστική έχει δεχθεί 35 κλήσεις για άντληση υδάτων στο κέντρο της Αθήνας, τον Αγιο Δημήτριο, τον Πειραιά και τη Λυκόβρυση. Εχει δεχθεί ακόμη 11 κλήσεις για εγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες.

Προβλήματα με διακοπές ρεύματος

Εξαιτίας της κακοκαιρίας σημειώνονται διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές όπως Καματερό, Άγιος Αρτέμιος, Παγκράτι, Κυψέλη, Νέος Κόσμος.

Η Πυροσβεστική έχει λάβει 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε: κέντρο Αθήνας, Άγιο Δημήτριο, Πειραιά, Καλλιθέα, Μαρούσι, Λυκόβρυση.

Μήνυμα από το 112 στην Αττική για την κακοκαιρία


Εντωμεταξύ, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής προειδοποιώντας για επικίνδυνα φαινόμενα.

Στο μήνυμα που έφτασε στα τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες – θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες οδηγίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Κακοκαιρία -Λαγουβάρδος: «Μεγάλη προσοχή στην Αττική» -Τι να αναμένουμε
Το μέτωπο κακοκαιρίας, όπως αναφέρει,κινείται προς τα ανατολικά, και ήδη βρέχει στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της Αττικής.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι τις επόμενες ώρες θα επηρεαστεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο της Αττικής καθώς και το κέντρο της Αθήνας. «Εκτιμούμε ότι θα έχουμε ένα 5ωρο, 6ωρο με αρκετά έντονα φαινόμενα. Τονίζουμε την Αττική γιατί είναι μια περιοχή με το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού όπου δημιουργούνται συχνά προβλήματα, και δεν αναφέρομαι μόνο στην κυκλοφορία των οχημάτων. Πρέπει να αναφέρουμε ότι στην Αττική θα δούμε και χαλάζι».

Τα μοντέλα, προσθέτει, «δίνουν αρκετά μεγάλα ύψη βροχής στην Αττική μέχρι και το απόγευμα, οπότε θέλει πολλή προσοχή στο λεκανοπέδιο και στο κέντρο της πρωτεύουσας».

Οι 7 ζώνες με τα πιο ισχυρά φαινόμενα

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, θα επηρεαστούν Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία, Σποράδες, ενώ αργότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε ανατολικό Αιγαίο και Κυκλάδες.

«Αυτή η ζώνη κακοκαιρίας, αυτή η γραμμή φαινομένων, θα προκαλέσει στη συνέχεια φαινόμενα κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο, και στις Κυκλάδες. Μέχρι το γύρισμα της ημέρας αναμένουμε πολλές βροχοπτώσεις και στα ανατολικά» υπογραμμίζει.

Η ζώνη κακοκαιρίας που διασχίζει τη χώρα:


meteo.gr

Η κακοκαιρία στην Αττική σε φωτό