Στο «Αττικόν» ο δράστης που στραγγάλισε τη σύζυγό του στη Νίκαια - Δεν βρέθηκε αλκοόλ στο σπίτι

Σοκ έχει προκαλέσει η νέα υπόθεση γυναικοκτονίας στη Νίκαια που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η γυναικοκτονία αποκαλύφθηκε στις 5:20 τα ξημερώματα, όταν ο ίδιος ο δράστης, ένας 50χρονος άνδρας, τηλεφώνησε στο «100» της Άμεσης Δράσης και ομολόγησε το έγκλημα στους αστυνομικούς.

«Ελάτε σπίτι, σκότωσα τη γυναίκα μου» ήταν τα λόγια που είπε μιλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης. Όταν αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα της οδού Βοσπόρου, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό ήταν νεκρή η 54χρονη.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί την εντόπισαν νεκρή πάνω στον καναπέ του καθιστικού.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα έφερε σημάδια στο λαιμό και άμεσα συνέλαβαν τον 50χρονο. Στο σημείο έφτασε και ιατροδικαστής, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά την αυτοψία διαπίστωσε ότι το πιθανότερο σενάριο για τον θάνατο της γυναίκας είναι ο στραγγαλισμός.

Την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 54χρονη διαπίστωσε στραγγαλισμό με απόφραξη στόματος και μύτης, εκχυμώσεις συμβατές με δάχτυλα στην τραχηλική χώρα και εκχύμωση άνω βλαφάρου αριστερού ματιού.

Αναζητείται η κόρη

Το ζευγάρι έχει μια κόρη, η οποία την ώρα της δολοφονίας δεν ήταν στο σπίτι. Οι αστυνομικοί την αναζητούν για να λάβουν κατάθεση και να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Στο «Αττικόν» ο δράστης

Λίγη ώρα μετά την προσαγωγή του, ο δράστης υπέστη επιληπτική κρίση και αποφασίστηκε να διακομιστεί στο «Αττικόν» νοσοκομείο, συνοδεία αστυνομικών.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο 50χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά ή ψυχιατρικά προβλήματα, καθώς είχε νοσηλευτεί σε ιδρύματα, με τελευταία φορά τον Μάιο του 2022, στο Δαφνί.

Υπήρχε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας

Στις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν στους αστυνομικούς γείτονες ανέφεραν ότι υπήρχε παρελθόν ενδοοικογενειακής βίας στο διαμέρισμα που συζούσε το ζευγάρι. Οι γείτονες τόνισαν ότι είχαν κληθεί και στο παρελθόν αστυνομικοί στο διαμέρισμα της Νίκαιας.

Δεν βρέθηκε αλκοόλ στο σπίτι

Στις αρχικές πληροφορίες αναφερόταν ότι ο δράστης -είτε επειδή αυτό δήλωσε ο ίδιος, είτε επειδή αυτό συμπέραναν οι αστυνομικοί που μίλησαν μαζί του- ήταν σε κατάσταση μέθης όταν ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. για την πράξη του.

Παρά ταύτα, η εικόνα αυτή δεν φαίνεται να ισχύει και κατά τις έρευνες που έγιναν στο ισόγειο διαμέρισμα δεν βρέθηκε κάποιο μπουκάλι με αλκοόλ.