Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στη δυτική Μακεδονία

Έπεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς ευτυχώς να σημειώνονται μέχρι στιγμής, ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Από το πρωί του Σαββάτου (21/01) χιονίζει στην Κοζάνη και τα Γρεβενά. Στην Βλάστη Εορδαίας, τον Πεντάλοφο Βοΐου, την Αβδέλα, το Πολυνέρι έως και το Περιβόλι Γρεβενών οι κάτοικοι αντίκρισαν ένα λευκό τοπίο απολαμβάνοντας στη κυριολεξία το χιόνι που έκανε την εμφάνισή του κυρίως στις ορεινές κοινότητες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή χιονολάστιχα στην Ε.Ο Γρεβενών Σαμαρίνας από το 25χιλ έως το 45χλμ., της Επαρχιακή Οδού Γρεβενών Βασιλιτσας από το 25χλμ., έως το 45 χλμ., και στην Επαρχιακή Οδού Γρεβενών Περιβολίου και Αβδέλας από το 20 χλμ., έως και το 45 χλμ., Ύψος χιονιού 5 με 10 εκ.

Η χιονόπτωση στα Γρεβενά συνεχίζεται στα ορεινά. Χιονόπτωση έχουμε και τα ορεινά των νομών Καστοριάς και Φλώρινας.

Σύμφωνα με την αστυνομία αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο Άργους Ορεστικού όπως και στο 18 χλμ., με 28 χλμ., επαρχιακής οδού Καστοριάς Φλώρινας μεσω Βιτσίου.

Το χιόνι φτάνει μέχρι 5 εκ. Στη Φλώρινα από το 6ο χιλ. εως το 52χιλ. Εθνικής οδού Φλώρινας συνοριακού Σταθμού Κρυστλοπηγης μεσω Βίγλας και απο το 28 χλμ., μέχρι 30 χλμ., της Επαρχιακοής Οδού μέσω Βιτσίου με υψος χιονιού απο 1 εως 5 εκ.

Στο υπόλοιπο Επαρχιακό και Εθνικό Δίκτυο και στην Εγνατία Οδό κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία.