Υπόθεση ψευτογιατρού: Σε εξέλιξη οι έρευνες – Στο σπίτι του ο Α. Κούγιας για το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή του

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι καταγγελίες και αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση του 66χρονου ψευτογιατρού από τα Καλύβια, ο οποίος από το 2009 μαζί με τον 72χρονο Γερμανό συνεργό του, ο οποίος δήλωνε δήθεν γενετιστής, εξαπατούσαν ανυποψίαστους ασθενείς τάζοντας τους μαγικές θεραπείες με βλαστοκύτταρα προκειμένου να τους θεραπεύσουν από σοβαρές παθήσεις, κυρίως νευρολογικές, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας.

 

Στο σπίτι του 66χρονου στα Καλύβια έφτασε ο κ. Αλέξης Κούγιας, ο γνωστός ποινικολόγος προκειμένου να συζητήσει μαζί του το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπισή του για τις βαρύτατες κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει. Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας συζήτησε μαζί του τηλεφωνικά, ενημερώθηκε για τις κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει και για τις καταγγελίες σε βάρος του, ενώ όπως είπε πρόκειται για διακεκριμένο φυσικοθεραπευτή, ο οποίος μάλιστα εξειδικεύεται και στη σκλήρυνση κατά πλάκας και ουδέποτε, όπως έχει η πρώτη εικόνα που έχει ο κ. Κούγιας είχε εξαπατήσει κάποιον από τους λεγόμενους πελάτες του.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ βαριές οι κατηγορίες και γι’ αυτόν τον λόγο βρίσκεται εδώ ο κ. Κούγιας, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία έχει και την εποπτεία της όλης έρευνας -καθώς εκεί έγιναν οι πρώτες καταγγελίες- έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία με δόλο τελεσμένη και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απάτη σε βάρος τόσο του 66χρονου όσο και του 72χρονου Γερμανού δήθεν γενετιστή συνεργού του.

Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται η Εισαγγελία να δώσει την άδεια στην αστυνομία προκειμένου να δημοσιοποιηθούν τόσο τα προσωπικά στοιχεία του 66χρονου όσο και η φωτογραφία του, ώστε κάποια από κάποια από τα θύματα τα οποία δεν έχουν φτάσει μέχρι τη Δικαιοσύνη να μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τις αρχές και να καταγγείλουν και αυτά τα περιστατικά.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν 15 καταγγελίες. Πέντε από αυτές γίνονται από συγγενείς ασθενών, καθώς οι πέντε ασθενείς έχουν καταλήξει μετά από αυτά τα ψευτοφάρμακα και τις δήθεν θεραπείες τις οποίες έταζε ο 66χρονος μαζί με το Γερμανό συνεργό του.

Κατά τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κώστα Στάμου μιλάμε για ένα πολύ καλά οργανωμένο κύκλωμα κι ενδεχομένως να προκύψουν και άλλες περιπτώσεις και να υπάρξουν και άλλοι συνεργοί οι οποίοι θα βγουν στην επιφάνεια, καθώς υπάρχουν καταγγέλλοντες που λένε ότι ο 66χρονος τους παρέπεμπε σε άλλους δικούς του γιατρούς προκειμένου είτε να τους εγχειρήσεων είτε να τους δώσουν κάποια φάρμακα.