Η ΕΛ.ΑΣ. παρουσίασε τον «ψευτογιατρό» - Τι βρήκαν οι Αρχές στις έρευνες τους

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι φωτογραφίες του ψευτογιατρού ο οποίος αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από ασθενείς τάζοντάς τους θεραπείες και δίνοντάς τους σκευάσματα τα οποία ήταν χαμηλής αξίας ζητώντας τους υπέρογκα ποσά.

Εν τω μεταξύ παρουσίαση της υπόθεσης του ψευτογιατρού από την Αθήνα ο οποίος έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, έγινε το μεσημέρι από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Σταύρος Κεσελίδης στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, μέχρι στιγμής, έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με νευρολογικές παθήσεις.

Από την έρευνα προέκυψε ότι στην σοβαρή υπόθεση εμπλέκονται ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής και ο 72χρονος Γερμανός γενικός ιατρός, ενώ η δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009 και εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αθήνα, Κέρκυρα και Χίο.

Οι δράστες εκτιμάται ότι από την εγκληματική τους δραστηριότητα αποκόμισαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο «ψευτογιατρός»

Σε έρευνες που έγιναν στην Ελλάδα και στη Γερμανία, από τις ελληνικές και γερμανικές Αρχές, σε οικίες και σε κλινικές, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • Φιαλίδια με σκευάσματα, τα οποία κατόπιν εργσστηριακων εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση
  • Φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις
  • 1 πιστόλι κρότου λάμψης με γεμιστηρα και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων
  • 1 δίκανο
  • Χρηματικό ποσό 1.850 ευρώ