«Πλήρωνα φάρμακα των 15 ευρώ για 200 και με απειλούσαν», λέει θύμα του νέου ψευτογιατρού

Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για τη δράση του ψευτογιατρού ο οποίος από το 2009 εξαπατούσε ανυποψίαστους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας προκειμένου να αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά, πουλώντας δήθεν θεραπείες με ενέσεις από βλαστοκύτταρα.

Ο άνδρας, ο οποίος συστηνόταν ως φυσίατρος-νευρολόγος, είχε στήσει μια καλά οργανωμένη απάτη με συνεργό ένα Γερμανό «γενετιστή» με την εισαγγελία της Θεσσαλονίκης να ασκεί σε βάρος τους δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι ανυποψίαστοι ασθενείς επισκέπτονταν τον «ψευτογιατρό» στο ιατρείο που διατηρούσε στην περιοχή της Γαλάζιας Ακτής, στα Καλύβια.

Αρχικά, τους πωλούσε έναντι αδράς αμοιβής φάρμακα και ενέσεις «βλαστοκυττάρων» τις οποίες έλεγε ότι κάνει εισαγωγή από το εξωτερικό. Όσοι συνέχιζαν, τις θεραπείες ταξίδευαν μαζί του στην Γερμανία προκειμένου να επισκεφθούν μια «κλινική γενετικής» που είχε ο Γερμανός συνεργός του.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, ενώ πέντε από τα θύματα του έχασαν τη ζωή τους.

Στο protothema.gr μίλησε ένας από τους ασθενείς που εξαπατήθηκαν και περιγράφει τις δήθεν θεραπείες που υποσχόταν ο ψευτογιατρός.

«Η απάτη ήταν πολύ καλά στημένη. Εγώ είχα διαγνωστεί με μυϊκή δυστροπία και το 2009 τον επισκέφθηκα. Είχε μια θεωρία που είχε πράγματα που ήταν πάνω στο κομμάτι μου. Ήμουν από τα πρώτα θύματά του και μετά πήγε και η μητέρα μου», λέει αρχικά το θύμα του «ψευτογιατρού».

«Εγώ τότε ήμουν μέλος της εθνικής ομάδας και του είχα χαρίσει και ένα μέταλλιο που είχα κερδίσει στην Ρουμανία. Το είχε στο γραφείο του. Η θεωρία του για το πρόβλημά μου ήταν για αρχή να το σταματήσουμε και να μην προχωράει και κάποια στιγμή να με θεραπεύσει. Πήγαμε μαζί στην Γερμανία. Εκεί, είχαμε επισκέφθει και την υποτίθεμενη κλινική του γενετιστή. Ήταν και ο Γερμανός στο κόλπο», προσθέτει το θύμα και αποκαλύπτει πως οι απατεώνες πωλούσαν φάρμακα των 15 ευρώ για 200.

«Έχασα 35.000 ευρώ που μου έπαιρνε για τα φάρμακα. Φανταστείτε ότι η κάθε ένεση που μου έφερνε κόστιζε 18.000 ευρώ. Τα σκευάσματα υποτίθεται τα έφερνε ο Γερμανός μέσα σε άζωτο για να εντυπωσιάζει», συμπληρώνει και περιγράφει για την απάτη:

«Ήταν σαν να βλέπεις Hollywood. Κάποια σκευάσματα που τα έφερνε από την Ρωσία τα χρεώνε 1000 ευρώ τα 5. Δηλαδή 200 ευρώ το ένα. Και εκ των υστέρων μάθαμε από τη μητέρα μου ότι αυτά κοστίζουν 15 ευρώ το ένα».

Ο ίδιος λέει πως μόλις αντιλήφθηκε την απάτη επιχείρησε να τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Αντί, όμως, να ξεσκεπαστεί το κύκλωμα, άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από άτομα που υποδύονταν τους αστυνομικούς.

«Κάποια στιγμή πήρα χαμπάρι και πήγα να τον καταγγείλω. Μετά, όμως, δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα από κάποιους που δήλωναν ότι υπηρετούν σε σώματα ασφαλείας και ήταν υπέρ του. Ευτυχώς, κράτησα όλα τα στοιχεία και τα έχω παραδώσει στην Αστυνομία», λέει χαρακτηριστικά το θύμα του «ψευτογιατρού».

Τέλος, ο καταγγέλλων εξηγεί, στο protothema.gr, πως κατάλαβε ότι τα δήθεν φάρμακα που του πούλαγε ο ψευτογιατρός ήταν απλά placebo: «Όταν κάποιος σου λέει ότι θα γίνεις καλά και αντί να βελτιώνεσαι αρχίζεις να πέφτεις κάτι συμβαίνει. Ξεκίνησα να ψάχνω τα στοιχεία και βρήκα ότι ο Γερμανός δεν ήταν αυτός που τελικά έλεγε. Αυτός μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία αλλά έβλεπα ασθενείς του να παθαίνουν μεγάλο κακό. Μετά, είχα ένα φόβο ότι από αυτά που έβαζα μέσα μου θα πεθάνω από καρκίνο. Πιο πολύ ήταν ψυχική οδύνη για εμένα. Αλλά έχουν χαθεί άνθρωποι εξαιτίας του, στο βωμό του χρήματος».