Βροχές στα δυτικά την Τρίτη - Νεφώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές, κυρίως στα δυτικά, αναμένονται την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023 στη χώρα μας.

Πιο αναλυτικά, προβλέπονται νεφώσεις ενώ βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στο Ιόνιο, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή αύξηση.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθούν από -2 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 16, στη Θεσσαλία από 1 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 17, στη Στερεά από 4 έως 17, στην Πελοπόννησο από 8 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 16, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 16 και στην Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων και ασθενών βροχών κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων και ασθενών βροχών κατά τόπους έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.