Κούγιας κατά Λέων: «Αυτή η σφυρίδα που θέλει να γίνει δήμαρχος στις Κουκουβάουνες...»

Κατά του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων στράφηκε ο συνήγορος της κατηγορουμένης για τον θάνατο των τριών κοριτσίων της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας ο οποίος αποκαλώντας τoν «σφυρίδα», αφήνει αιχμές για την επιστημονική του επάρκεια και τού απευθύνει έξι ερωτήματα αναφορικά με την εργασία του στην Υπηρεσία.

Τον κατηγορεί ότι «για να οικονομήσεις από την πολιτική, να προσπαθείς να βάλεις φυλακή μια αθώα γυναίκα» και παράλληλα, τον προειδοποιεί για μηνύσεις, αγωγές και πειθαρχικές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο «για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχεις διαπράξει εις βάρος της» (σ.σ. Ρούλα Πισπιρίγκου).

Αναλυτικά η δήλωσή του κ. Κούγια για τον Γρηγόρη Λέων:

»Διάβασα την δήλωση αυτής της σφυρίδας, του Γρηγόρη Λέων, που δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς βρίσκει χρόνο να μελετάει τις εξελίξεις στην ιατροδικαστική, αφού τη μισή μέρα την περνά στο δήμο Αθηναίων για το πώς θα καθαριστούν τα σκουπίδια από την Αθήνα, και την άλλη μισή την περνάει σε 5 κανάλια, και του υποβάλλω πέντε ερωτήσεις.

»Η 1η είναι εάν έχει πιάσει νυστέρι στα χέρια του και έχει έστω υπογράψει μια νεκροψία – νεκροτομή.

»Η 2η είναι η εξής: Στο νεκροτομείο έχει πάει, εκτός από το να βγάλει φωτογραφίες ενός πτώματος την ώρα που οι κανονικοί ιατροδικαστές κάνουν νεκροψία – νεκροτομή;

»Η 3η είναι εξής: Έχει υπογράψει ποτέ στην ζωή του πιστοποιητικό θανάτου για οποιοδήποτε θάνατο είτε ανθρωποκτονία, είτε ατύχημα, είτε θάνατο παθολογικής αιτίας;

»Η 4η είναι η εξής: Έχει ποτέ συντάξει έστω και ένα πόρισμα ανθρωποκτονίας με ασφυκτικό θάνατο;

»Η 5η είναι η εξής: Πόσα χρόνια σπούδασε στην Ιταλία και σε ποιο πανεπιστήμιο;

»Η 6η είναι η εξής: Σε ποια ένωση ιατροδικαστών είναι πρόεδρος; Τα μέλη της έχουν κάνει κάποια νεκροψία – νεκροτομή; Είναι περισσότερα ή λιγότερα από 10;

»Είμαι βέβαιος ότι, αν δώσει έστω και μια ειλικρινή απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις, δεν θα γελάνε τα πλακάκια του νεκροτομείου μόνο, και δυστυχώς αυτός δεν ξέρει ότι στο νεκροτομείο δεν υπάρχουν πλακάκια, άλλα και θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι.

»Υ.Γ.1: Ρε ηθικέ ιατροδικαστή που θέλεις να γίνεις και δήμαρχος στις Κουκουβάουνες, σου έχει πει κανείς πόσο ανήθικο είναι, χωρίς να έχεις διαβάσει τη δικογραφία, να καταρρακώνεις το τεκμήριο αθωότητας μιας φτωχής γυναίκας και, για να οικονομήσεις από την πολιτική, να προσπαθείς να βάλεις φυλακή μια αθώα γυναίκα?

»Υ.Γ.2: Τώρα που θα αρχίσουν να σου έρχονται οι αγωγές και οι μηνύσεις της Σ.Π. και οι πειθαρχικές καταγγελίες στον Ιατρικό Σύλλογο για όλα τα ποινικά αδικήματα που έχεις διαπράξει εις βάρος της, να δω αν θα γελάς η θα κλαις.