Αρχαία Ολυμπία: Τι έδειξε η νεκροψία για τον 16χρονο που πέθανε στον ύπνο του

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Λάλα στην Αρχαία Ολυμπία μετά το ξαφνικό χαμό ενός 16χρονου αγοριού.

Ενός νέου παιδιού που ήταν γεμάτο όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον του και για τον οποίο όλοι στην περιοχή μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια, κάνοντας λόγο για ένα παιδί με σπάνιο χαρακτήρα και ευγένεια ψυχής.

Τον βρήκαν νεκρό
Ο άτυχος Διονύσης Χαραλαμπόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του, με τα αδέλφια του να είναι εκείνα που τον βρήκαν νεκρό, στο κρεβάτι του.

Τον 16χρονο εντόπισαν το πρωί της Δευτέρα οι δύο αδελφές του, όταν πήγαν να τον ξυπνήσουν για το σχολείο.

Στο σπίτι έσπευσε ο πρόεδρος του χωριού, Νίκος Νικολακόπουλος, ο οποίος έκανε ΚΑΡΠΑ στον 16χρονο, ενώ τον μετέφερε με το αυτοκίνητο του μέχρι το σημείο απ’ όπου τον παρέλαβε το ΕΚΑΒ.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ του έκαναν μέχρι και ηλεκτροσόκ, ωστόσο ο άτυχος νεαρός είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Παθολογικά τα αίτια θανάτου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του 16χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια, τα οποία μάλιστα ήταν γνωστά στην οικογένειά του.

Ειδικότερα, όπως γράφει η εφημερίδα Πατρίς, σύμφωνα με την νεκροψία – νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, ο θάνατος του 16χρονου οφείλεται σε υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια.

Ο 16χρονος αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, που ενδέχεται να επιδεινώθηκαν από μία ίωση που περνούσε τις τελευταίες μέρες, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα για να τα αντιμετωπίσει.