Παπαζάχος για το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ στη Λέσβο: «Δεν έχουμε τελειώσει, θέλει μεγάλη προσοχή»

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ολόκληρη η Λέσβος μετά το νέο σεισμό που ταρακούνησε το νησί και ανησύχησε τους κατοίκους σήμερα νωρίς το πρωί.

Η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 09:38 ώρα Ελλάδος, στη Μυτιλήνη, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 267 χλμ. βορειοανατολικά των Αθηνών και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χλμ. ανατολικά/νοτιοανατολικά της Μήθυμνας Λέσβου.

Πάντως, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση καταγράφεται στα 5 Ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Παπαζάχος: Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη

Ο Κώστας Παπαζάχος τόνισε πως ο πρωινός σεισμός που ταρακούνησε τη Λέσβο έγινε κοντά στο ίδιο σημείο με τις δονήσεις που σημειώθηκαν στο νησί τις προηγούμενες ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι στις 7/1 το νησί «ταρακουνήθηκε» από δυο ισχυρούς σεισμούς με 4,9 και 4,7 Ρίχτερ.

«Είναι στην ίδια περιοχή, λίγο πιο δυτικά. Η σεισμική ακολουθία δεν έχει σταματήσει αυτές τις ημέρες. Δεν φαίνεται να έχουμε τελειώσει ακόμη. Θέλει ακόμα μεγάλη προσοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαζάχος.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Συνεχίζονται οι αυτοψίες σε σπίτια στη Λέσβο

Εννέα σπίτια στην περιοχή του Μολύβου, σε σύνολο 46 που εμφάνισαν προβλήματα από τον σεισμό της 7ης Ιανουαρίου, χαρακτηρίστηκαν «κίτρινα» και χρειάζονται επισκευή, την πρώτη ημέρα των αυτοψιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια μηχανικών της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΚΤΥΠ και της ΔΑΕΦΚ που βρίσκονται στη Λέσβο από τη Δευτέρα, θα συνεχιστούν σήμερα, σε κτίσματα στα χωριά Λεπέτυμνος, ‘Αργενος και Πελόπη, ενώ παράλληλα δύο συνεργεία των μηχανικών του Δήμου Δυτικής Λέσβου, συνεχίζουν τις δικές τους αυτοψίες σε κτίσματα και σε σχολικά και άλλα δημόσια κτήρια σε όλη την επικράτεια του Δήμου.