Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στα δικαστήρια με απλανές βλέμμα - Αναβολή θα ζητήσει ο Κούγιας [εικόνες]

Σχεδόν έναν χρόνο από τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, θα βρεθεί σήμερα Δευτέρα απέναντι στους δικαστές, κατηγορούμενη ως υπαίτια για ένα «εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της κόρης της.

Ένα δόλιο σχέδιο το οποίο, κατά τις δικαστικές αρχές, πριν «αποδώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα» για την κατηγορουμένη, άφησε το παιδί με τετραπληγία στα επτάμισί του χρόνια.

Λίγο πριν από τις 08:30 η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Αναβολή θα ζητήσει ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Η εξέλιξη της δίκης, που εισάγεται με νούμερο 1 στο πινάκιο του δικαστηρίου, είναι αμφίβολη καθώς ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, φέρεται να σκοπεύει να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης επικαλούμενος κυρίως ισχυρά κωλύματα με εν εξελίξει δίκες που παρίσταται. Έτσι δεν αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία ακόμη κι αν το δικαστήριο απορρίψει το αίτημα του κ. Κούγια, περισσότερο πιθανό θεωρείται να δώσει διακοπή σε άλλη δικάσιμο.

Η άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου στα δικαστήρια:

 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για την δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» ,αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. Τότε το παιδί ,που είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας , χωρίς καμία παθολογική ένδειξη είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία, σύμφωνα με το βούλευμα παραπομπής της κατηγορούμενης, ήταν αποτέλεσμα χορήγησης ισχυρής τοξικής ουσίας, πιθανότατα κεταμίνης, συμβάν που αντιμετωπίστηκε μετά από τεράστια προσπάθεια των γιατρών. Η Τζωρτζίνα επέζησε εκείνη την φορά, όμως είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την δικογραφία, «να μεταβληθεί από ένα υγιέστατο κοριτσάκι σε ένα ολοκληρωτικά ανάπηρο άτομο και “βάρος” πλέον για την καθημερινότητα και την εξέλιξη της ζωής της κατηγορουμένης, ιδίως μετά την ουσιαστική απομάκρυνση του πατέρα του, από αυτήν».

Η Τζωρτζίνα παράλληλα, βίωσε δυσβάστακτα, τραυματικά γεγονότα με τις απώλειες των δύο μικρότερων αδελφών της που “πήγαν στον ουρανό”: πρώτη η 3,5 ετών Μαλένα τον Απρίλιο του 2019 στο Νοσοκομείο “Αγλαΐα Κυριακού” και μετά η μόλις έξι μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας. Το μωρό κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με την Τζωρτζίνα και φαίνεται να εξέπνευσε από ασφυκτικό θάνατο. Η 34χρονη είναι κατηγορούμενη και για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών και εκκρεμεί η απολογία της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αρνείται τις κατηγορίες

Η Ρούλα Πισπιρίγκου από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών κινείται στη γραμμή της απόλυτης άρνησης των κατηγοριών. Στο απολογητικό υπόμνημα που είχε υποβάλει κατά την πρώτη της απολογία τον περασμένο Απρίλιο είχε κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, είχε χαρακτηρίσει «αβάσιμο» το συμπέρασμα των αρχών ότι εκείνη έδωσε την κεταμίνη στην εννιάχρονη κόρη της Τζωρτζίνα και είχε προβάλει τον ισχυρισμό ότι η φαρμακευτική ουσία κεταμίνη πιθανότατα χορηγήθηκε από λάθος των γιατρών του Παίδων στην κορούλα της.

«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί. Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», είχε αναφέρει η 34χρονη στο απολογητικό υπόμνημα που είχε συντάξει με τον τότε συνήγορο υπεράσπισής της Όθωνα Παπαδόπουλο.

Από τον περασμένο Αύγουστο, και ενώ σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, συνήγορος υπεράσπισης έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος για λογαριασμό της κατηγορούμενης έχει στραφεί εναντίον τόσο του Όθωνα Παπαδόπουλου όσο και των ιατροδικαστών που έχουν συντάξει τις νέες ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά και άλλων επιστημόνων που έχουν τοποθετηθεί δημόσια για την υπόθεση, αλλά και κατά συγκεκριμένων δημοσιογράφων, που σύμφωνα με την πλευρά Πισπιρίγκου έχουν παραβιάσει το τεκμήριο αθωότητας της κατηγορούμενης.