Βασίλης Τόπαλος: Έκανε σπάρινγκ με πυγμάχους μεγαλύτερης κατηγορίας για να ανεβάσει τις επιδόσεις του

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Ο πυγμάχος που ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων, ωστόσο, τους μήνες που δεν έκανε προετοιμασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό είχε επιλέξει να προπονείται σε ιδιωτικές σχολές πολεμικών τεχνών. Πάντα συνοδευόμενος από τον πατέρα του και όχι τον προπονητή του.

Ο Βασίλης Τόπαλος προπονούνταν σε σχολή πυγμαχίας στην Αγία Παρασκευή, αλλά το τελευταίο διάστημα ανέβαινε στο ρινγκ της σχολής του Ταύρου, όπου κατέρρευσε το μεσημέρι της 16ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το protothema.gr, ο 16χρονος έκανε συχνά αγώνες σπάρινγκ, με αντιπάλους μεγαλύτερων κατηγοριών ώστε να δοκιμάζει τις ικανότητές του σε υψηλότερο επίπεδο.

Ένα παιδί 16 ετών, με βάρος 60 κιλά, έβαζε τα γάντια και πάλευε με ενήλικες, επαγγελματίες αθλητές των 70 και 80 κιλών προκειμένου να ανεβάσει τις επιδόσεις του.

«Ξέφυγε το σπάρινγκ εκείνη την ημέρα. Ξεκίνησαν μια προπόνηση ρουτίνας με σάκους – στόχους, αλλά μετά τα χτυπήματα ήταν δυνατά και οι ρυθμοί πολύ υψηλοί», λέει στο protothema.gr ο Γιάννης, δάσκαλος πολεμικών τεχνών στα Βόρεια Προάστια, ο οποίος γνωρίζει τον ιδιοκτήτη της σχολής του Ταύρου.

Ο ίδιος επεσήμανε πως «σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ευθύνη του προπονητή που βρίσκεται στη σχολή να δει τι γίνεται και να ζητήσει από τους αθλητές να κατεβάσουν την ένταση».

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία βρίσκονταν στη σχολή εκείνη την ώρα. Μέσα από την προανάκριση θα εξακριβωθεί αν ο 16χρονος το μοιραίο πρωινό ανέβηκε στο ρινγκ για να προπονηθεί με αντίπαλο ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, η ιατροδικαστική έκθεση θα δείξει εάν κάποιο χτύπημα που δέχθηκε ο Βασίλης προκάλεσε το τραύμα στο κεφάλι, αν επιδείνωσε προϋπάρχουν πρόβλημα υγείας ή εάν ο θάνατος του προήλθε από άλλο αίτιο.